NAŠA PREDSEDNICA SE JE ODLOČILA ZA GLASBENI VLOŽEK: V poklon Ukrajincem zapela njihovo ljudsko pesem (VIDEO)

Slovenija

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je danes ob drugi obletnici vojne v Ukrajini vnovič ostro obsodila rusko agresijo in dodala, da Slovenija še naprej ostaja solidarna z Ukrajino. V poklon hrabrim ljudem Ukrajine pa je na svojem Instagram profilu skupaj s pevko Kristino Oberžan zapela ukrajinsko ljudsko pesem.

"Pesnik Henry Wadsworth Longfellow je glasbo opisal kot univerzalni jezik človeštva. Razumemo ga vsi, če le odpremo svoje srce in prisluhnemo, kaj nam sporoča. Globoko v sebi verjamem, da nam prinaša sporočila miru, ljubezni in sožitja," je zapisala na Instagramu.

Ob tem je poudarila, da Slovenija strogo obsoja rusko agresijo in še naprej ostaja solidarna z Ukrajino in milijoni ljudi, ne samo na ukrajinski strani, ki si te vojne niso nikoli želeli. "Tako kot pravi pesem, želijo živeti in ljubiti," je še dodala.

Danes minevata natanko dve leti, odkar je ruski predsednik Vladimir Putin sprožil invazijo na Ukrajino z besedami, da gre za posebno vojaško operacijo "za demilitarizacijo in denacifikacijo" Ukrajine. Gre za najhujši konflikt v Evropi po drugi svetovni vojni.

Vojna je terjala že več deset tisoč smrtnih žrtev in povzročila begunsko krizo. Ob obletnici pa so v številnih mestih po Evropi, vključno z Ljubljano, potekali shodi v podporo Ukrajini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  25 .02. 2024 ob  10: 27
21
Po zapeti pecmici ukrajinskem narodu pričakujem, da bo vajo ponovila tudi na proslavi pri Ruski Kapelici. Da ne bomo imeli občutka pristranskosti in da tukaj podpiramo tudi tiste ko so se borili proti nacistom, tudi Ukrajinskim.
JKDWingChun |  25 .02. 2024 ob  09: 58
25
Večje prilizovanje bi lahko bilo samo še da mu pred kamerami nastavi p...! Večje sramote nam ta baba ne more delat a? Kakšne klovne imamo mi v politiki, en večji od drugega a vsi isti