NAPRODAJ EDEN NAJVEČJIH KOŠARKARSKIH KLUBOV NA SVETU: Jezni navijači napadli vilo grškega milijarderja (VIDEO)

Svet

Potem ko je lastnik Panathinaikosa Dimitris Giannakopoulos v torek oznanil, da prodaja enega največjih košarkarskih klubov na svetu, je okoli sto jeznih navijačev sinoči napadlo njegovo vilo v Atenah, je sporočila tamkajšnja policija. Huligani na motorjih so kamenjali njegovo hišo, okoliške zidove pa popisali z neprimernimi napisi.

Dimitris Giannakopoulos

Še preden je na prizorišče v ugledni četrti Kifissia prišla policija, so se navijači razkropili, tako da ni prišlo do aretacij, še posebej, ker na premoženju Giannakopoulisa niso našli večje škode. Šestinštiridesetletni grški milijarder je bil v času napada doma in je incident v živo prenašal prek svojega Instagrama, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Moja družina je v klub vložila več kot 450 milijonov evrov, pripeljali smo najboljše igralce in trenerje. Sit sem dejstva, da sem edini, ki vlagam v klub," je dejal lastnik kluba na torkovi novinarski konferenci, potem ko je naznanil, da je košarkarski velikan naprodaj za 25 milijonov evrov.

View this post on Instagram

A post shared by dimitris giannakopoulos (@dpg7000) on

Giannakopoulos, ki je svoje premoženje ustvaril v farmacevtski industriji ter prek lastništva številnih medijev, je vodenje kluba prevzel leta 2012 od svojega očeta, v tem času pa je bil šestkrat grški državni prvak. Grško prvenstvo se je po preložitvah zaradi koronavirusne krize uradno predčasno končalo 21. maja, Panathianikos pa je osvojil nov naslov prvaka.

Skupno ima Panathinaikos 38 naslovov grškega prvaka, šest zmag v evroligi ter 19 grških pokalov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija