NAPOVEDOVALI SO TURNIR TUDI V PORTOROŽU: Zdaj pa okuženih več tenisačev, med njimi tudi Đoković? (VIDEO)

Svet

Potem ko je bolgarski teniški igralec Grigor Dimitrov javno razkril, da je pozitiven na novi koronavirus, pred tem pa je v Beogradu in Zadru igral na ekshibiciji Novaka Đokovića Adria tour, so bili pozitivni še trije testirani v Zadru, poroča portal N1. Med njimi je tudi hrvaški igralec Borna Ćorić. Medtem pa je Đoković v Zadru zavrnil test.

Plaz je sprožil Dimitrov, ki je zaradi izčrpanosti in slabega počutja po porazu proti Hrvatu Borni Čoriću odpovedal nadaljnje nastope na Adria touru, pozneje pa razkril, da je bil pozitiven na virus sars-cov-2. Ob tej novici so organizatorji v Zadru sinoči odpovedali finale med Đokovićem in Rusom Andrejem Rubljevom, vse, ki so bili v tesnejšem stiku z Dimitrovom, pa so poslali takoj na testiranje.

Usoda nadaljnjih postojank toura je po odpovedi finala v Zadru zaradi pozitivnega testa Dimitrova negotova. Zadru bi morali slediti še prizorišči v Banjaluki in Sarajevu, turnir v Črni gori pa je odpadel, med nadomestnimi lokacijami zanj pa se je omenjalo tudi Slovenijo.

Danes pa so znani rezultati sinočnjih testov vseh, ki so bili v stiku z Dimitrovom, ki so razkrili še tri nove pozitivne primere. Poleg Ćorića, ki je pozitivni test potrdil na Instagramu, sta bila pozitivna še kondicijski trener Dimitrova Kristijan Groh ter tudi kondicijski trener prvega igralca sveta Đokovića, Marko Paniki, je sporočil hrvaški institut za javno zdravje.

Medtem pa je Đoković zavrnil test v Zadru, pišejo srbski mediji, ker "ne on ne člani njegovega strokvnega tabora ne kažejo simptomov". Med negativnimi sta bila tudi nekdanji hrvaški as Goran Ivanišević ter direktor Adria toura Đorđe Đoković

Pozneje so iz njegove ekipe sporočili, da se je najboljši igralec sveta takoj po prihodu v Beograd testiral na novi koronavirus, poleg Đokovića so v Beogradu na testiranje šli tudi njegova družina in celotni strokovni tim, poroča srbski Tanjug. Rezultati testov za zdaj niso znani.

[Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus, otkazano finale Adria Toura u Zadru] Finale Adria Toura u Zadru neće biti održano zbog pozitivnog testa Grigora Dimitrova na koronavirus. Situaciju su pred novinarima razjasnili Đorđe Đoković, direktor Adria Toura, te Goran Ivanišević, direktor zadarskog turnira, a Ivanišević je potom na središnjem stadionu Višnjika obavijestio gledatelje o otkazivanju finala.

Posted by Hrvatski teniski savez on Sunday, June 21, 2020

Đoković je v zadnjih tednih poslušal ostre kritike zaradi polnih tribun in nespoštovanja higienskih protokolov na ekshibicijskih turnirjih. Kot je sinoči po odpovedi finala v Zadru dejal direktor Adria toura Đorđe Đoković, za zdaj usoda nadaljnjih turnirjev še ni znana.

"Dobili smo informacijo in poskrbeli za vse potrebne ukrepe. Vsi, ki so bili v bližnjem stiku z Dimitrovom, se bodo testirali. Žal nam je zaradi odpovedi, a ne želimo tvegati. Novak je s težkim srcem sprejel vest. Mi smo upoštevali vse varnostne ukrepe, ki sta jih predpisali srbska in hrvaška vlada. Kakšna bo usoda nadaljnjih postojank Adria toura, bomo šele videli," je dejal Đoković za srbski Sportklub.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  22 .06. 2020 ob  15: 31
Naši so spet ravnali pravilno, ker niso popustili pritiskom in organizirali turnirja .