NAPOLNITE LONČEK UPANJA: Palčica Pomagalčica s Krisom v akcijo za Urbana ter prijatelje

Koper

V dobrodelnem društvu Palčica Pomagalčica so pripravili nov humanitarni projekt, ki so ga poimenovali 'Otroci za otroke'. V okviru akcije vabijo otroke v vrtcih in šolah, da v oktobru in novembru zbirajo sredstva za malega Urbana oziroma, kot so zapisali, "srebrne kovančke upanja za Urbanovo življenje". V dobrodelni akciji sodeluje tudi mali Kris, deček z redko gensko boleznijo, za katerega je slovenska javnost pred tremi leti v nekaj dneh zbrala finančno pomoč za medicinsko terapijo, ki mu je rešila življenje.

Kris, ki danes živi radoživost zdravega otroka, nadaljuje z dobrodelnostjo in nas spodbuja, da pomagamo malemu Urbana, ki zaradi redke genske okvare CTNNB1 ne more govoriti in hoditi. "V Tednu otroka bom tudi jaz zanj v svoj vrtec odnesel srebrn kovanček. Skupaj z otroki našega vrtca bomo zanj s kovanci napolnili Lonček upanja in tudi njemu bomo podarili prijaznejše življenje. Hvala, ker boste skupaj z nami podarili tudi Urbanu in našim drugim sončkom prijaznejše življenje. Vsak kovanček je dragocen kamenček na poti do njihove ozdravitve, do njihovih zdravih nasmehov in do iskric sreče v njihovih očeh. POSTANIMO LUČKA TUDI V NAJTEMNEŠIH TUNELIH OTROK," je zapisano v pismu.

V času humanitarne akcije bo med sodelujočimi vrtci in šolami potoval plamen iskrene dobrodelnosti v obliki super športnega rekvizita, podpisanega s strani znanih slovenskih športnikov. Ambasadorka projekta je Meira Hot, podpredsednica državnega zbora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija