NAPETA AKCIJA TRŽAŠKIH KARABINJERJEV: Podjetniku grozili s smrtjo in od njega zahtevali 50 tisočakov

Svet

V Trstu so policisti razkrili poskus izsiljevanja tamkajšnjega gradbinca, od katerega je kriminalna združba sprva zahtevala 50.000 evrov, kasneje pa so pristali na 23.000 evrov. Izmenjava denarja je bila organizirana na Piazza Garibaldi; karabinjerji so v zasedi pričakali posrednika in ga aretirali. Tudi drugi kriminalec se je kmalu zatem znašel v lisicah.

Dva 40-letna tujca sta pristala v zaporu, ker sta gradbincu, ki deluje na območju Trsta, grozila s smrtjo in poskušala izsiliti visoko vsoto denarja. Oba so aretirali karabinjerji preiskovalne enote v ponedeljek zvečer na trgu Garibaldi (Piazza Garibaldi), kjer je bila organizirana izmenjava 23.000 evrov gotovine. Prvotni zahtevani znesek je bil sicer precej višji: 50.000 evrov.

Gradbenik, ki je lastnik podjetja z 20 zaposlenimi, je takoj po prvem stiku s kriminalci in poskusu izsiljevanja obvestil policijo. Na njegovem telefonu so se začela pojavljati grozilna sporočila s fotografijami njegovih družinskih članov in podobo molotovke.

Podjetnik je prosil za znižanje zneska; določena je bila dokončna številka in organizirana izmenjava na Trgu Garibaldi, kamor je podjetnik prišel s paketom z lažnim denarjem, na štirih straneh trga pa so bili v zasedi policisti v civilu.  

Policija je v trenutku izmenjave prestregla posrednika in ga aretirala. Kmalu zatem so na osnovi telefonskih sporočil prijeli tudi drugo osebo. V teku je preiskava, ali so pri krimalnih dejanjih sodelovali tudi drugi sostorilci.   

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija