NAPADALEC NA NIKO KOVAČ PRAVNOMOČNO OBSOJEN: "Vesela sem in mirna"

Slovenija

Moški, ki je oktobra lani na Bavarskem dvoru v Ljubljani napadel direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač, je pravnomočno obsojen. Informacijo je na svoji Facebook strani potrdila Nika Kovač, ki je ob tem zapisala, da je mirna in ponosna, da je o napadih spregovorila ter da se je odločila za ukrepanje proti napadom.

"Preko odvetnika sem prejela pošto s sodbo okrajnega sodišča: oseba, ki me je napadla na Bavarskem dvoru, je pravnomočno obsojena," je na Facebooku zapisala Kovačeva. In dodala, da je ponosna, da so se na Inštitutu 8. marec spoprijema z nasiljem in sovražnim govorom lotili na sistemski ravni.

Preko odvetnika sem prejela pošto s sodbo Okrajnega sodišča: oseba, ki me je napadla na Bavarskem dvoru, je pravnomočno...

Objavil/a Nika Kovač dne Petek, 14. julij 2023

V Kovačevo, ki je bila v družbi prijateljice, se je konec oktobra na Bavarskem dvoru z vso silo zaletel moški in jo odrinil. Ob tem je vpil, da bo ubil njenega psa in psoval Inštitut 8. marec. Kovačeva je motiv za napad pripisala spodbujanju sovraštva, ki jih predsednik SDS Janez Janša s kolaži fotografij širi na družbenih omrežjih in ki ga podpihuje medijska hiša Nova24.

Napadalca je sodišče v začetku februarja obsodilo na pet mesecev zapora s preizkusno dobo enega leta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  16 .07. 2023 ob  22: 13
-1
Zakaj ne upate povedat kdo je bil obsojen, če sploj je kdo?
Spet pod pretvezo, da je Jansa kriv...kaka vlačuga od pujse. En dan se ti bo bumerang vrnil in to bo zelo boleče. Karma is a bitch!
Pesceserra |  16 .07. 2023 ob  21: 33
11
Pujsa pepa.....
Prognostik |  16 .07. 2023 ob  12: 42
Ona in JJ, oba, sta za v sekret in potegnit vodo. Lahko bi vsaj objavili KDO jo je verbalno napadel, Facebook link, karkoli.