NAPADALEC IZ PARKA JE GENIJ, ŽRTVE NAPADOV NJEGOVI SOIMENJAKI: Iznakažena 20-letnica se po poskusu umora bori za življenje

Kronika

V javnost prihajajo nove podrobnosti poskusa umora, ki se je v noči na nedeljo zgodil v mariborskem mestnem parku. Osumljeni 22-letnik, ki je 20-letnico večkrat zabodel z nožem v trebuh, jo porezal po obrazu in ušesu, udaril v glavo, ji iznakazil obraz in ji s kuhinjsko sekiro odsekal palec na roki, je med šolanjem na drugi gimnaziji veljal za genija – bil je državni prvak v pomnjenju števil.

Osumljeni 22-letnik je po zaključku srednje šole študiral na mariborski Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI UM). Sošolci zanj pravijo, da je bil umirjen, introvertiran in tih.

Potem ko je zvabil v mariborski mestni park 20-letnico, se z nožem in kuhinjsko sekiro ostudno spravil na njo in jo hudo poškodoval, je kraj zapustil. A se je vrnil na kraj zločina domnevno zato, ker je pozabil nahrbtnik. Vzrok za zločin naj bi bilo ljubosumje. Za dekletom naj bi oprezal že od julija. Včeraj ga je zaslišal mariborski preiskovalni sodnik, ki je zanj odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti.

Po razkritju imena osumljenca v težavah njegovi soimenjaki

Nekateri mediji so razkrili, da gre za 22-letnega Luko Gašpariča in na družbenih omrežjih so se znašli v središču pozornosti njegovi soimenjaki, ki javno pozivajo in opozarjajo, da niso osumljenci za zločin. "Sporočam vam, da sem star 18 let in da s kriminalnim dogodkom v Mestnem parku Maribor nisem povezan. Lepo prosim, delite," je pozval eden od soimenjakov. To pa je veliko daljši zapis še enega Luke Gašpariča:

"Draga FB javnost, od nedelje sem dobil 60+ prošenj za prijateljstvo s strani popolnoma neznanih ljudi različnih starosti, spolnih in rasnih pripadnosti. V ponedeljek sem dobil tudi anonimen, neizsledljiv klic. Morda razmislim o kaki tožbi, in sicer blatenje dobrega imena in časti. Ljudje bi brez kakršnegakoli pomisleka napadali in razdajali osebne informacije ter slikovna gradiva zgolj, da bi bili prvi, ki so tistemu Luki G. dali obraz in podobno, pa če je to prava oseba ali ne. Temu se s tujko reče doxing in je kriminalno dejanje.

Kaj se dogaja? Bo moral še kdo nedolžen nastradati, da bodo internetni vitezi pravice in samooklicani watchdogi dobili občutek zadoščenja!? Vedno sem mislil, da je doxing nekaj, kar se dogaja izključno zahodno od Berlina, ampak očitno se je začelo brez pomisleka udrihati tudi pri nas, še najmanj pa sem si mislil, da bom kdaj žrtev načrtnega kopanja za osebnimi podatki in slikovnim materialom. Brave world, ni kaj.

Za vsakega, ki mu je moj zapis predolg ali pa ga je prebral in ga ne želi razumeti v svoji celovitosti, kratko in jasno … Nisem tisti Luka G. In še, na svetu lahko obstajata dve ali več oseb, ki si delijo bodisi enako bodisi izjemno podobno ime in priimek. To je dejstvo, s katerim v družbi živimo in dejstvo, ki ga je v takšnih situacijah treba skrajno natančno upoštevati za dobro delovanje širše in ožje družbe, katere del smo vsak dan."

Od genija do neuspeha na fakulteti, kar naj bi ga povsem spremenilo

Osumljeni 22-letnik je bil izredno inteligenten dijak ugledne II. gimnazije Maribor in absolutni zmagovalec v pomnjenju števil, saj si je v 15 minutah zapomnil 406-mestno naključno število. Gre za sposobnost, ki naj bi jo imela zgolj peščica ljudi. Neuspeh v prvem letniku študija pa naj bi ga povsem spremenil.

Povsem naj bi se spremenilo tudi njegovo zasebno življenje in videz. Čez noč naj bi si pustil rasti dolge lase, bližnji naj bi ga večkrat zalotili povsem neurejenega, tako rekoč "izginil je čez noč", so povedali njegovi nekdanji sošolci.

Z 20-letnico naj bi bil obseden vse od julija, a ga je zavračala. Zato naj bi vlomil v hišo v Zgornji Kungoti, kjer je stanovala z materjo in starejšo sestro. Poškodoval naj bi tudi avtomobil, ki je bil parkiran pred hišo. Oboje je lastnina oškodovankine matere.

Na napad na dekle naj bi se pripravil, saj je s seboj prinesel poleg kuhinjskega orodja tudi rokavice, ki si jih je nadel. Vpitje 20-letnice je pritegnilo pozornost mlajšega moškega in ženske, ki sta opozorila policista, da se nekaj dogaja, saj se je zgodilo v bližini mariborske policijske uprave. Policista enote vodnikov službenih psov sta bila na rutinskem obhodu in tudi onadva sta slišala vpitje.

BONUS VIDEO: Obrtniki obupani zaradi vrtoglavih cen elektrike; bodo prisiljeni v dvig cen?

Stanje 20-letnice še vedno kritično

Policista sta našla hudo poškodovano dekle v neposredni bližini Akvarija-terarija Maribor, ki je ležalo na tleh. Nudila sta ji prvo pomoč, poklicala reševalce in jo poskušala obdržati pri zavesti. Medtem so policisti pri ogledu kraja izsledili 22-letnika, ki naj bi se vrnil po pozabljen nahrbtnik in mu odvzeli prostost. Dekle je še vedno v mariborskem kliničnem centru v kritičnem stanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nylarazgotra |  07 .09. 2022 ob  21: 47
Se mi zdi kot serija horror filma. Groza!!! Najbrž je fant zares zelo zelo inteligenten, dosti krat se prav taki spremenijo v pošasti. Očitno z njim je hudo narobe. Glede pa teh bogih soimenjakov, mislim da bi moral zakon prepovedati objave imena in priimka oseb vpletenih v zločinih ker konec koncev trpijo družine, in v tem primeru tudi soimenjaki. Obstaja zakon o varnosti podatkov, torej mogoče bi bilo bolj korektno do svojcev da imena ne bi bila objavljena.
Piero Panin |  07 .09. 2022 ob  21: 41
Ma cim odpres regional smrdi po krvi
Nebi spremenili naslov,mesarstvo tako ali drugace.net
Prognostik |  07 .09. 2022 ob  16: 42
-3
Neizkušena mladina ni vedela s kom ima opravka in kaj se lahko zgodi.