NAPAD NA HRVAŠKO NOVINARKO IN SODNICO: Nanju sta se spravila Hrvat in Slovenec (VIDEO)

Kronika

Na hrvaškem otoku Tijat so v ponedeljek napadli novinarko hrvaške javne radiotelevizije HRT Majo Sever in sodnico ter nekdanjo namestnico hrvaškega pravosodnega ministra Sandro Artuković. Severjeva je fotografirala primer uzurpacije obale. Po poročanju hrvaških medijev se policisti, ki so bili na kraju, na napad najprej niso pravilno odzvali, včeraj pa naj bi v zvezi z dogodkom zaslišali dve osebi.

Hrvaška policija je zaradi napada na novinarko hrvaške radiotelevizije Majo Sever in sodnico Sandro Artuković vložila kazensko prijavo proti 44-letnemu hrvaškemu državljanu in 56-letnemu državljanu Slovenije.

Novinarka HRT je v ponedeljek v družbi sodnice Sandre Artuković preverjala navedbe medijev, da restavracija Spirito na majhnem otoku Tijat v bližini otoka Prvić še vedno obratuje, kljub temu, da je državni inšpektorat zaradi pomanjkanja dovoljenj odredil njeno zaprtje.

Takrat sta ju napadla dva moška, ki sta prišla do njunega čolna. Eden od njiju naj bi bil lastnik restavracije. Severjeva je poklicala policijo, ki sicer prišla na kraj, odzvala pa se ni. Kot so za medije povedali v Šibensko-kninski policijski upravi, dogodek "ni zahteval ukrepanja policije. Celotna situacija se je rešila po mirni poti".

Čeprav je napadalec skočil v čoln Severjeve, ji grozil, na silo vzel telefon in iz njega izbrisal fotografije, ki jih je predhodno naredila.

"Prijavila sem policistom, ki so bili na policijskem čolnu. Povedala sem, da prijavljam napad, vdor na zasebno plovilo in odvzem zasebne lastnine. Izročila sem jim osebno izkaznico, na plovilu so bili tudi ljudje, ki so me napadli. Ob koncu pogovora, ki sta mu prisostvovala oba napadalca – eden od njiju je bil še naprej agresiven – mi je policist rekel, da bi bilo zanj najboljše, da to zaključimo v miru. Rekla sem mu, da v tem primeru želim le, da mi vrnejo telefon in da želim iti domov," je povedala Severjeva za medije.

Bila je povsem šokirana, da je morala po napadu v istem prostoru z napadalcema podati prijavo. Po vsem tem je šibenski policiji poslala sporočilo, da prosi za zaščito, prijavila pa je tudi kaznivo dejanje. V javnosti je završalo, zakaj policisti niso zaščitili novinarke in sodnice, ki sta bili napadeni.

Po navedbah medijev lastnik omenjene restavracije meni, da je zaliv, v katerem se nahaja gostinski objekt, njegov, čeprav uradno ni naveden kot lastnik tega zemljišča.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pesceserra |  03 .08. 2022 ob  13: 54
11
Ja tudi fondovci in drugi priviligiranci menijo da je piranski zaliv(pidočera) njihov , kjer brezsramno lovijo ribe......