NAMESTO NAPOVEDANEGA PROTESTA MORDA LE 'SREČANJE' NA DANTEJEVI: "Ceste ne bodo zaprli, sklenjen je bil dogovor"

Piran

Za jutri je bil na Dantejevi ulici v Piranu napovedan protest pobudnikov, ki zahtevajo med drugim urejen nadzor in sistematično podeljevanje parkirnih dovolilnic, garažno hišo po meri Pirančanov in označena parkirišča za domačine. Kot so navedli v sporočilu za javnost, so parkirne razmere v Piranu za domačine nevzdržne. Kot so povedali na piranski občini, se je sestanek z organizatorjem javnega shoda Armandom Đurđevićem zaključil s sklenitvijo 'nekakšnega dogovora o prometnem režimu, ki ga bodo na piranski občini prevetrili'.

"Protesta ne bo. Sklenjen je bil dogovor o nekem prometnem režimu, ki ga bomo prevetrili. Obstaja pa velika verjetnost, da se bodo protestniki vseeno tam dobili. Ceste ne bodo zaprli, niti za to nimajo dovoljenja," so po sestanku povedali na piranski občini.

Protest je bil napovedan za jutri med 10. in 12. uro pri zapornici na Dantejevi ulici.

Za skupno mizo so danes sedli piranski župan Đenio Zadković, prvi mož Okolja Piran Gašpar Gašpar Mišič, predsednica piranske krajevne skupnosti Zora Mužinić in Đurđević. Beseda je tekla o izboljšanju 'piranske prometne zagate', je pa kot kaže, sestanek le obrodil nekaj sadov. Sklenili so, da se na občini opravi revizija abonmajev in izdanih daljinskih medijev za odpiranje ramp v mestnem jedru. Opravili bodo nadzor nad povečanjem dostave in urniki dostave, nadzor nad zlorabo parkirišč za taksije v času, ko ti niso na delovnem mestu.

Nadalje bodo preverili možnost, da bi se vozilom, ki ne ovirajo prometa ali prehoda, izdalo le opozorilo namesto kazni. Pa tudi možnost, da bi bila dostavna vozila (Dostavko) v uporabi vse leto, ne samo v času sezone. Aktivnosti za gradnjo nove garažne hiše pa naj bi pospešili.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tina K. |  23 .08. 2019 ob  18: 26
Pravljice. Vsak ki se nekaj spozna, ve da izpeljati postopek za garažno hišo traja nekaj let. Ni odvisno samo od okolja in občine. Kaj pa vsa druga dovoljenja? Kje pa bo nova lokacija za garažno hišo?koliko časa pa to uzame za uredit?
Spet samo govorijo, naredili ne bodo nič. Ker niti ne znajo. Kako bodo pospešili aktivnosti, če ni vse odvisno od njihjQuery1123025674400464133185_1566577163894

Sej 9 mesecev je že mimo, ni bilo rečeno čez 9 mesecev bo garažna hiša? Kje pa je?

Eno je govorit, drugo kaj naredit. Za naredit je pa potrebno znanje. Me prav zanima...