NAMESTO GOLOBA ČEBELA: A to še ni vse, tudi Jonas do stolčka

Slovenija

Poslanci bodo danes na izredni seji DZ potrjevali 17-člansko ministrsko ekipo vlade Roberta Goloba, potrjevali pa bodo tudi prvega nadomestnega poslanca. Mesto Goloba v državnem zboru bo zasedel Bojan Čebela.

Poslance, ki bodo parlamentarne klopi zamenjali za vladne, bodo v DZ zamenjali nadomestni poslanci. Predsednika vlade Roberta Goloba bo v poslanskih klopeh zamenjal Bojan Čebela, po izvolitvi ministrskih kandidatov pa bodo v DZ prišli še štirje nadomestni poslanci.

Predsednico SD Tanjo Fajon, ki bo v novi vladi prevzela zunanje ministrstvo, bo nadomestil voditelj Jonas Žnidaršič, ki je pred leti 'zapustil' Portorož

V SD bo poleg Fajonove od izvoljenih poslancev minister še dosedanji dolgoletni vodja poslanske skupine Matjaž Han, ki mu je kadrovska križanka koalicije prinesla funkcijo gospodarskega ministra. V parlamentu ga bo zamenjal poslanec iztekajočega se sklica DZ Soniboj Knežak.

Poslanca Gibanja Svoboda Mateja Arčona, ki bo v novi vladi minister brez resorja, vodil bo namreč urad za Slovence v zamejstvu in po svetu, bi v parlamentarnih klopeh moral naslediti Danijel Bešič Loredan. A ker je tudi on kandidat za zdravstvenega ministra, bo namesto njega v parlament prišel nekdanji televizijski novinar Aleksander Prosen Kralj.

V Levici bi koordinatorja Luko Mesca, ki bo sprva zasedel funkcijo ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, morala nadomestiti Asta Vrečko. A ker je Vrečko kandidatka za kulturno ministrico, bo namesto nje v parlamentarne klopi sedel dosedanji strokovni sodelavec Levice Dan Juvan.

BONUS VIDEO: V Kopru se piše novo poglavje industrijske zgodovine

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija