NAMESTO BETONSKEGA KOMPLEKSA, JAVNI PARK: Občina Ankaran spremenila namembnost, razlastila lastnika in plačala 925 tisoč evrov

Ankaran

Skladno s sprejetim občinskim prostorskim načrtom so v Ankaranu pričeli tudi z urejanjem zelenih površin. Občinski svetniki so tako v torek dali zeleno luč za nakup dveh parcel na območju Oltra, ki se nahajata znotraj priobalnega pasu in se hkrati dotikata območja načrtovanih družbenih dejavnosti občine, po odkupni ceni 952.000 evrov.

Kot so navedli na občini, je za parceli št. 1067 in 1069, obe k.o. Oltra, takrat še skupna Mestna občina Koper "proti volji lokalne skupnosti" sprejela prostorski akt, ki je tam predvideval izgradnjo šestih apartmajsko-turističnih objektov. S sprejemom ankaranskega občinskega prostorskega načrta je omenjeni akt prenehal veljati. Območje bo urejal nov občinski podrobni prostorski načrt.

Občinski svet je nato ugotovil, da je ureditev gospodarske javne in družbene infrastrukture za namen umestitve javnih parkovnih površin za potrebe družbenih dejavnosti na omenjenih nepremičninah v javno korist ter izdal pooblastilo za pričetek razlastitvenih postopkov na navedenih nepremičninah.

Po pogajanjih med Občino Ankaran in lastnikom navedenih nepremičnin je bil pripravljen predlog pravnega posla za odkup nepremičnin na omenjenih parcelah po odkupni ceni 952.000 evrov, h kateremu je občinski svet na torkovi seji podal soglasje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cazzimperio  |  06 .02. 2021 ob  16: 41
A je bilo zemljišče od Grafista?
pajade |  05 .02. 2021 ob  19: 40
-5
Pozabli ste na kar lep znesek luškega denarja, ki se je porabil ... za kaj žejQuery112306242731502837239_1612550365937? Hmmm....
Silvana63 |  05 .02. 2021 ob  08: 26
kjočola in monty: vidva to resno? Ankaranska občina skrbi za občane, kar za Koper (ko je bil popo) ne velja, še več, delal je izključno v lastno korist in se maščeval (na škodo občanov) vsem, ki so mislili in želeli drugače. Tako da najprej pri sebi razčistita in ne kritizirajta kar počez vse in vseh. Če pa privat vrstno hišo adaptiraš in spreminjaš, rabiš gradbena dovoljenja, ne dovoljenje občine (kot da je v drugih občinah drugače, poglej si samo II. prekomorske in Pahorjevo v Semedeli).
kokodek |  05 .02. 2021 ob  07: 29
13
bravo Ankaran!!!! v Kopru pa naj Popovič odkupi parcelo od Mandariča in jo podari občini in potem naj bo tam park.....
kjočola |  04 .02. 2021 ob  21: 37
-3
Meni se zdi, da si občina konkretno razlastitev predstavlja zelo po domače. Kot bi bili v Venezueli.
Ne bom presenečen, če bo dosedanji lastnik uveljavil precej višjo odškodnino.
monty |  04 .02. 2021 ob  17: 56
Samo jaz kot obcan res ne razumem to obcino. Prvo bil popo kriv in ne vem kaj so si vse izmisljevali (a poleti so delili kalamare in skampe u Valdoltri predvsem stajercem ko so prihajali z avtobusi). Parcele dol od Valdoltre do Debelega so prodajali samo celincem (domacinom pa prepovedana gradbena dovoljenja..le zakaj?). Kaj so vse ti zabari enega betona nasuli od Andora naprej (in to tipicne žabarske vile brez okusa).
Pol neki kao ulagajo v turizem (zastonj bus celo poletje, barko, itd). Pol uno pride corona in naval turistov in uno koncno vsi mislili priloznost za zasluzek, denar in turizem in ti crpci kaj naredijo? Omejijo obcino in magično jih moti turizem in ukinejo dejansko vse aktivnosti.
Zdaj kao samo neke zelenice rihtajo v korist koga? Jaz pravim da mi tu vse smrdi in vec nic ne verjamem temu Strmčniku. Naj pogleda kaj počnejo v sami njegovi ulici kamor biva (pa tudi druge): iz ene vrstne hise ki je namenjena za eno druzino ti celinci jih prepravljajo v vec stanovanjske hise in obcina nic...vse normalno. Pride redar mu je normalno da avto stoji sredi ceste parkiran ali na plocniku (ki niti otroka z vozickom ne mores peljat, ki mores hodit med avti ki norijo po cesti). Ankaran zal bo ratal kot Markovec (sej dejansko mu je ze podoben), sami beton in avti na enem kupu...vsak dela kaj mu pase: kopljejo cesto in pol zaprejo z nekim betonom in pustijo luknjo (glej bivsi San Nicolo). Zdaj s corono ki folk sedi doma internet se komplet sesuva vsak dan folk nori niti TV ne mores vec normalno gledati. Pa optiko vlekli zabarjem po jadranski vse do kampa na debelem a same svoje obcane pustili v temi in na cedilu. Se bolj zalostno je to da vidis njegove bivse podpornike ki so trdo verjeli v njegove lazi ki so komplet razocarani da v 10ih letih bistvenih sprememb nismo videli.
pinkopalinko |  04 .02. 2021 ob  17: 49
21
isti župan, ki bi imel park sredi močvirja, je omogočil zazidljivost parceli ob morju. Vsako stvar, ki jo ta tip naredi, občani drago plačamo.
anton |  04 .02. 2021 ob  14: 08
23
... super, odlična poteza ... vse občine bi morale imeti vizijo, da na enak način pridobijo zaenkrat še nezazidana zemljišča ob priobalnem pasu oziroma njegovi bližini ...
Istriano |  04 .02. 2021 ob  13: 26
-1
Ma kaj so celo začeli delati na Občini Ankaran? Pa, saj to je neverjetno.