NALET 12 VOZIL NA VIPAVSKI HITRI CESTI: Presenetila jih je sodra, poškodovani voznica in sopotnica (FOTO)

Kronika

Primorski reševalci, gasilci in policisti so ob včerajšnjih zimskih razmerah imeli polne roke dela. Ob 11.33 in 13.07 je prišlo do prometne nesreče na Sežanskem, ob 11.10 pa na odseku hitre ceste med Podnanosom in Razdrtim, v kateri je bilo udeleženih več vozil, med njimi en kombi. V nesreči sta se lažje poškodovali 44-letna voznica in njena 67-letna sopotnica, ki sta bili prepeljani v šempetrsko bolnišnico.

Včeraj ob 13.07 je na cesti Štorje–Senožeče v občini Sežana osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci zavoda za gasilno in reševalno službo (ZGRS) Sežana so požarno in prometno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč sežanskim reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. V nesreči poškodovano osebo so reševalci prepeljali na nadaljnje zdravljenje izolsko bolnišnico, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Prometna nesreča se je na Sežanskem zgodila že dopoldan, in sicer sta ob 11.33 na avtocesti Senožeče–Sežana pri Danah trčili osebni vozili. Gasilci ZGRS Sežana so požarno in prometno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, očistili po vozišču razlite tekočine, nudili pomoč reševalcem in policistom ter z vozišča odstranili poškodovani vozili, še poroča uprava.

Kot so danes sporočili z novogoriške policijske uprave, se je 12 vozil peljalo po hitri cesti iz smeri Razdrtega proti Vipavi. Na kratkem odseku ceste v dolžini okoli 100 metrov je začela padati sodra, ki se je nabirala na vozišču. Ta je voznike presenetila, tako da je prišlo do več trčenj in naletov med njimi.

Na vozilih je nastala materialna škoda, 44-letna voznica in njena sopotnica pa sta zaradi lažjih poškodb potrebovali nujno medicinsko pomoč in sta bili prepeljani v bolnišnico v Šempetru.

Hitra cesta med Razdrtim in Vipavo je bila zaprta do 15.50.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija