NAKLJUČNA MIMOIDOČA STA GA POTEGNILA IZ ZALEDENELEGA RIBNIKA: To so podrobnosti nesreče, ki se je včeraj zgodila pri Kranju

Kronika

Moškega, ki se je v četrtek popoldan zadrževal na zaledenelem ribniku v okolici Kranja in padel vanj, sta rešila naključna občana, ki sta ga potegnila iz vode. Pomagala sta si z daljšo palico, proti njemu pa sta vrgla tudi nahrbtnik, za katerega se je držal, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Fotografija je simbolična.

Ob tem so policisti opozorili na odgovorno zadrževanje na ledenih površinah. "Zaradi velike nevarnosti močno odsvetujemo zadrževanje na njih," so poudarili.

Uprava RS za zaščito in reševanje je v četrtek v zvezi z omenjenim dogodkom poročala, da se je osebi med hojo po tankem ledu zaledenelega jezera v naselju Stražišče v Kranju udrlo pod nogami in je do ramen obtičala v vodi. Ob prihodu kranjskih gasilcev in potapljačev na kraj dogodka so mimoidoči osebo že potegnili na led. Prevzeli so jo gasilci Gasilsko reševalne služba Kranj in predali v oskrbo reševalcem kranjske nujne medicinske pomoči.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija