NAJVIŠJA ZMAGA PRIMORCEM V TEJ SEZONI: Tigri že tretjič nad 100 točk, visoko nad Zlatorogom (FOTO)

Slovenija

Košarkarji Kopra Primorske so v 10. krogu 1. SKL premagali Zlatorog s 102:56 (28:21, 63:33, 80:48).

Koper Primorska je tudi drugič v tej sezoni visoko premagala ekipo Zlatoroga. Prva tekma v prvem krogu na začetku oktobra se je končala z 42 točkami razlike, tokrat pa sta se ekipi v Treh lilijah razšli z rezultatom 102:56.

Najvišjo prednost so gostje dosegli prav ob koncu srečanja, 46 točk razlike pa je hkrati tudi najvišja zmaga v tej sezoni 1. SKL. Koper Primorska je tretjič dosegla več kot sto točk.

Koprčani so tako vpisali deveto zmago v 1. SKL in ostajajo neporaženi na domači sceni, Zlatorog pa je doživel sedmi poraz in ostaja pri repu razpredelnice.

Glede na razliko v kakovosti vprašanja o zmagovalcu ni bilo, zato sta oba trenerja tekmo izkoristila za nekoliko trši trening in priložnost ponudila večini igralcev.

Pri gostih je izstopal Jan Kosi, ki je odlično izkoristil ponujenih 30 minut na parketu. Zbral je 18 točk ob metu 7:10, imel je deset skokov (5 + 5), ob tem pa še šest ukradenih žog (indeks 33). Točko več je dosegel Aleksandar Lazić. Za domače sta po 15 točk in devet skokov zbrala Dragan Bjeletić in Matic Grušovnik.

Koper Primorsko v naslednjem krogu 11. decembra čaka derbi s Krko v Novem mestu, Zlatorog Laško pa bo 14. decembra gostoval v Šenčurju.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija