NAJVEČ TURISTOV JE V ISTRI: Na veliki petek je Hrvaška gostila približno 17.000 tujih obiskovalcev

Istra

Na Hrvaškem je bilo na veliki petek več kot 22.000 turistov, med njimi približno 17.000 iz tujine, je povedal direktor Hrvaške turistične skupnosti (HTZ) Kristjan Staničić. Številke naj bi se med prazniki krepile, posebej ko gre za goste iz Slovenije, Nemčije, Avstrije, Italije in Češke.

Staničić za velikonočne praznike ne pričakuje turističnih rezultatov, kot so bili pred izbruhom pandemije covida-19, a ocenjuje, da se bodo turistične številke ob spoštovanju vseh epidemioloških ukrepov in protokolov krepile, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Šef HTZ ob tem pričakuje, da bo poudarek na domačih gostih. Na Hrvaškem se bodo namreč po velikonočnih praznikih nadaljevale šolske počitnice. Povedal je, da je na Hrvaškem trenutno odprtih več kot 310 hotelov in kampov. Največ gostov imajo v Istri, Kvarnerju in splitsko-dalmatinski županiji.

Staničić je vse hrvaške prebivalce in turiste pozval k odgovornemu vedenju v skladu s priporočili epidemiologov, ker je, kot meni, to edini način, da bi vsi skupaj dočakali najpomembnejši del turističnega leta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija