NAJVEČ ŠKODE V BOLNIŠNICI VALDOLTRA, HOTELU PIRAN IN HOSTLU KOROTAN: Kampi so jo odnesli brez večjih posledic

Koper

Ponedeljkovo neurje je na Obali predvsem podiralo drevesa, odkrivalo strehe in zalivalo objekte, pri tem nastalo škodo pa je pristojnim večinoma uspelo odpraviti sproti. Škode z večjimi finančnimi posledicami po trenutnih informacijah ni bilo; med izjemami sta Hotel Piran in Ortopedska bolnišnica Valdoltra, kjer pa točnih podatkov še nimajo.

Na koprski občini so pojasnili, da večje škode niso zabeležili. Nekaj sanacij sicer še vedno izvajajo, vendar vse v okviru rednih del pristojnih služb. Podobno je v občini Izola.

Večje škode niso utrpeli niti v občini Piran, kjer so posledice neurja že sanirali. Izpostavili pa so Hotel Piran in Hostel Korotan, kjer so bile posledice hujše.

Namestnik direktorja Hotela Piran Aleksander Pinter je povedal, da so škodo med drugim utrpeli na strehi, ki jo je delno odkrilo. Poškodovana so tudi polkna. Škodo so sanirali delno, da so zagotovili varnost promenade ob hotelu. Sanacijo bodo nadaljevali v prihodnjih dneh, dokončali pa jo bodo po koncu sezone.

Točnih podatkov o finančnih posledicah neurja še nimajo, po Pinterjevih ocenah pa jih bo sanacija skupno stala nekaj 10.000 evrov. "Na neurje smo se sicer pripravili, vendar ga ni nihče pričakoval v takšnih razsežnostih," je dejal.

V Hostlu Korotan niso bili dosegljivi.

Slabše jo je odnesla tudi Ortopedska bolnišnica Valdoltra, kjer je voda zalila nekaj notranjih prostorov. Na stavbo je padlo drevo, ki je poškodovalo del strehe in v celoti uničilo zasteklitev. Podatkov o finančnih posledicah škode še nimajo.

Kampi so jo po podatkih občin odnesli brez škode z večjimi finančnimi posledicami. Veter in dež sta sicer povzročila nekaj škode, ki pa so jo pristojni večinoma odpravili sproti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija