NAJSTNIK BI S STRANJO O KORONI LAHKO ZASLUŽIL VEČ KOT 7 MILIJONOV EVROV: Ponudbo je zavrnil!

Svet

17-letni dijak Avi Schiffmann iz zvezne države Washington je ustvaril spletno stran za slednje poteku novega koronavirusa po svetu. Za oglaševanje na njej so mu ponudili celo 8 milijonov dolarjev oziroma 7,3 milijona evrov, a je najstnik ponudbo zavrnil.

Gre za platformo ncov2019.live, ki obiskovalcem ponuja vse informacije glede novega koronavirusa ter statistične podatke o širjenju virusa po različnih državah.

17-letnik se s stranjo, ki jo je potrebno neprestano ažurirati, ukvarja noč in dan. V enem primeru naj bi neprekinjeno delal celo 50 ur. "Spletna stran je popolnoma prevzela moje življenje," je priznal za Business Insider.

Stran beleži 30 milijonov obiskov dnevno, po njej je do sedaj brskalo že 700 milijonov ljudi. Vseeno pa srednješolec z njo ne želi služiti.

Vsakodnevno sicer dobiva vrtoglave ponudbe za oglaševanje na njegovi strani. V enem konkretnem primeru so mu ponudili 8 milijonov dolarjev oziroma 7,3 milijona evrov. A je Schiffmann tudi to ponudbo zavrnil.

Če bi na svoji strani dovolil oglaševanje, bi lahko zaslužil več kot 30 milijonov dolarjev oziroma dobrih 27 milijonov evrov, a kot pravi, to ni namen njegove strani. "Imam komaj 17 let, ne potrebujem osmih milijonov. S stranjo se nočem okoristiti," pravi.

Kot je še dodal, upa, da bo Svetovna zdravstvena organizacija naredila podobno orodje, kot ga je sam: "Odgovornost ne bi smela biti na nekem otroku, a očitno je, da ljudje želijo poznati statistiko."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija