NAJPOMEMBNEJŠI LIKOVNI DOGODEK SLOVENSKE ISTRE: Komu letošnji grand prix v višini 2.000 evrov?

Piran

Kljub novim razmeram zaradi novega koronavirusa mednarodni slikarski ex-tempore Piran nadaljuje svojo tradicijo. Ob 55. izvedbi ex-tempora bo drevišnja slavnostna podelitev nagrad potekala nekoliko drugače z omejenim številom povabljenih gostov, bodo pa zato dogodek prvič v živo predvajali na Facebook profilu Obalnih galerij Piran.

Tako so na letošnjem Ex-tempore ustvarjali najmlajši umetniki.

Ex-tempore Piran je eden najpomembnejših likovnih dogodkov v slovenski Istri. Prepoznaven je po svojem tekmovalnem značaju in dolgi tradiciji, saj že več kot 50 let bogati kulturni utrip turističnega kraja. Udeležujejo se ga akademsko izobraženi ustvarjalci, mladi likovniki in ljubitelji slikarstva, ki prihajajo iz Slovenije in različnih, predvsem sosednjih držav, so zapisali v Obalnih galerijah.

Mednarodna strokovna žirija v sestavi Ketrin Miličević Mijošek, Aurore Fonda in Petje Grafenauer bo opravila izbor slik za razstavo v obeh razstaviščih ter podelila več različnih nagrad, med temi tudi prestižni grand prix v vrednosti 2000 evrov. Organizatorji so ob tem poudarili naklonjenost zvestih zbirateljev, ki so se kljub posebnim razmeram zaradi covida-19 tudi letos odzvali.

Na drevišnji sklepni prireditvi bodo nastopili Godalni kvartet Feguš in plesalka Eva Jankovich.

Razstavi del, nastalih v okviru letošnjega ex-tempora, bosta do vključno 18. oktobra na ogled v Galeriji Monfort v Portorožu in v Mestni galerija Piran.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija