NAJPOGOSTEJE ODKRITE KRŠITVE NA MORJU: Letos izdanih že 43 glob po 800 evrov

Kronika

V poletnih mesecih se ne soočamo le z gnečo na obalnih cestah, predvsem tistih, ki peljejo do meje s Hrvaško, ampak tudi na morju. In tudi tam pomorski policisti odkrivajo kršitve. Koliko jih je bilo storjenih v letošnji sezoni?

Policisti Postaje pomorske policije ugotavljajo, da so bile v prvem polletju letos najpogosteje zabeležene kršitve Zakona o tujcih – nedovoljen vstop v Republiko Slovenijo. Enota je tako v tem času izdala kar 43 glob za kršitve Zakona o tujcih in Zakona o nadzoru državne meje. Globa za nedovoljen vstop v Republiko Slovenijo je 800 evrov, nam je pojasnila Anita Leskovec s koprske policijske uprave.

Poleg tega so policisti v več primerih ugotovili, da osebe za krmilom nimajo ustreznih dokumentov za upravljanje s plovilom. Letos se je s ponarejenim ali neveljavnim potrdilom o usposobljenosti za voditelja čolna izkazalo šest oseb, ena oseba je ob tem pokazala še ponarejen sinov dokument, o čemer smo tudi poročali. Za primerjavo, lani so ugotovili eno takšno kršitev.

Poleg tega pa so policisti obravnavali tudi več kršitev Zakona o morskem ribištvu, Zakona o vodah in Pomorskega zakonika, kjer pa policija ni neposredno pristojna, kar pomeni, da policist ne more izdati globe, so pojasnili na Postaji pomorske policije. V vseh teh primerih so ob zaznavi kršitve podajali predloge drugim prekrškovnim organom (za kršitev Zakona o morskem ribištvu na ribiško inšpekcijo, za kršitve Zakona o vodah na IRSOP in za kršitve Pomorskega zakonika na URSP) za uvedbo prekrškovnega postopka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  08 .08. 2022 ob  09: 56
-21
Vi mi kar dajejte minuse ni problem. Ocitno ste vsi nekako povezani s policijo.
Jaz pišem iz lastnih izkušenj, ko sva s frendom kajtala in je zmanjkalo vetra in nam je padel kajt v vodo in sva imela za plavat ful, pa še moker kajt vlečt za sabo! Ni prišla niti kapitanija niti policija pomagat, pa dobro vem, da na njihovih radarjih vidijo dobesedno vse! Kdo nas je pobral? Ribič!
Vi si pa minuse stlačite v riti!
JKDWingChun |  08 .08. 2022 ob  08: 31
-24
Sej samo za to so ok, za dajat multe folku! Ok sej je prav da jih kaznuješ ce ne upostevas pravil, ampak vcasih bi bilo tudi fajn da bi se kdaj odzvali tudi v sili. Takrat jih ni nikjer. Npr ko nekdo potrebuje pomoc! Takrat jih ni nikjer, takrat se lahko clovek zanese na nekoga ki slucajno pelje mimo da te pobere in pripelje na kopno!