NAJMOČNEJŠI V SPRINTU: Roglič zmagovalec etape dirke po Romandiji

Svet

Slovenski kolesar Primož Roglič je zmagovalec prve etape dirke svetovne serije po Romandiji. Po 168,4 kilometra med Neuchatelom in La Chaux-de-Fondsom je bil najmočnejši v sprintu manjše skupine favoritov. S tem je zvezdnik nizozemske ekipe Jumbo-Visma oblekel rumeno majico vodilnega, ki jo je danes nosil njegov rojak Jan Tratnik.

Zmagovalec torkovega prologa Tratnik in Roglič sta bila že na startu v Neuchatelu deležna posebne pozornosti. Tratnik je bil oblečen v rumeno majico vodilnega, drugi na torkovem prologu Roglič je namesto rojaka nosil zeleno majico najboljšega po točkah. Cilj Bahrain-Meride in Tratnika je bil obdržati skupno vodstvo, vendar je Idrijčan izgubil stik z vodilnimi na zadnjem kategoriziranem vzponu na Col de la Tourne.

Kot je povedal Roglič na cilju, etapna zmaga danes ni bila načrtovana. "Niti ne. Cilj je bil, da začnem po dolgem času dirkati. Za menoj je težek dan. Ni bilo lahko, bilo je veliko vzpenjanja. Na koncu sem prišel s skupino do konca," je pojasnil, o zmagi v sprintu pa je z nasmeškom dodal: "Lepo je tako zmagati. Velikokrat sem sprinte izgubljal. Dober občutek je, ko končno zmagaš."

Tratnik je danes na cilj prišel 8:32 minute za Rogličem, bil je 68. Luka Pibernik (Bahrain-Merida) je bil 106., zaostal je 13:10 minute. Tratnik je skupno 68., Pibernik pa 106.

Četrtkova etapa bo nekoliko manj razgibana. Začela se bo v Le Locleju in po 174,4 kilometra končala v Morgesu. Na poti kolesarje čakata dva vzpona, zaključek bi lahko bil sprinterski.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija