NAJET LUKSUZEN AVTOMOBIL NAMERAVALA PRODATI V TUJINO: Tako sta zlorabila notarjevo ime

Kronika

Videmski finančni policisti so aretirali dva državljana Rusije in Litve, ko se je izkazalo, da sta zlorabila ime notarja iz Ancone, najeto luksuno vozilo pa nameravala prodati v tujino. Sodnik za predhodne preiskave je zanju odredil pripor.

Fotografija je simbolična.

Finančni policisti so povsem nov luksuzen avtomobil italijanskih registrskih oznak ustavili pred dnevi na avtocesti A4, ki se je peljal v smeri proti državni meji s Slovenijo. Vozil je državljan Rusije, sopotnik v vozilu pa je bil državljan Litve. Policisti so zahtevali dokumente o registraciji vozila, ki sta jih tudi izročila.

Pogodoba o nakupu vozila je bila notarsko overjena, imela sta tudi potrdilo o izbrisu vozila iz javnega avtomobilskega registra (P.R.A.) zaradi izvoza v Litvo. Na prvi pogled je bilo vse v redu, a so finančni policisti hitro ugotovili, da gre za lažno kupoprodajno pogodbo in da je lastnik avtomobila podjetje za najem vozil iz Neaplja.

Notar iz Ancone, ki naj bi pogodbo podpisal, je potrdil, da gre za ponaredek, saj sta bila tako njegov podpis kot žig lažna, poroča Primorsko dnevnik.

Moška sta osumljena preprodaje blaga in goljufije, na zahtevo državnega tožilca je videmski sodnik zanju odredil pripor. Kazensko podjetje zoper moška je podalo tudi neapeljsko podjetje, ki je lastnik vozila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija