NAJDIŠČE ODVRŽENIH ČEVLJEV SREDI GOZDA: V Deichmannu sumijo, da je šlo za kriminalno dejanje (FOTO)

Kronika

Uporabnik je na Facebooku nedavno objavil fotografije precej nenavadne najdbe, na katero je naletel sredi gozda pri naselju Črni vrh nad Idrijo. Kot je zapisal v svoji objavi, gre za Deichmannove čevlje, na katerih sta še cena in zaščita pred krajo. Približno polovica čevljev naj bi bila ponošenih, preostala polovica pa popolnoma novih. Čevlji naj bi bili v gozdu že kakšen mesec dni in kot so potrdili na novogoriški policijski upravi, o najdbi niso bili uradno obveščeni, je pa v teku preiskava. Svoj odziv so poslali tudi iz podjetja Deichmann.

Iz podjetja Deichmann so sporočili, da še niso prejeli dodatnih informacij, ki bi osvetlile primer. Zatrdili pa so, "da na takšen način Deichmann ne ravna z novimi čevlji, prav tako tudi ne s starimi (ki jih sicer ne zbira). Podjetje Deichmann v tem pogledu strogo upošteva vse zakonske zahteve, še posebno, kadar gre za ravnanje z odpadki."

Dodali, so, da sumijo, da je nekdo poskušal zakriti kriminalno dejanje, morda ukradene čevlje. "Pozdravljamo pa dejstvo, da je policija pričela s preiskavo tega najdišča. V kolikor se bodo obrnili na nas, jim bomo z veseljem pomagali," so še zapisali v sporočilu za javnost.

S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so sporočili, da policija o najdbi čevljev sredi gozda na Idrijskem ni bila uradno obveščena oziroma ni prejela prijave. "Policisti Policijske postaje Idrija preverjajo vse okoliščine najdbe odvrženih predmetov in bodo o ugotovljenih dejstvih obvestili tudi druge pristojne službe. Več o najdbi omenjenih predmetov v naravnem okolju bomo lahko javnosti poročali kasneje oziroma po zaključku policijske preiskave," so dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  08 .04. 2019 ob  11: 23
Plastika ki jo prodaja Deichman tudi sodi tja - na smetišče.