NAJDENA ČETRTA OD PETIH UKRADENIH SLIK: Vredna je celo premoženje! (FOTO)

Svet

Španska policija je sporočila, da so našli četrto od petih slik irskega slikarja Francisa Bacona, ki so bile leta 2015 ukradene iz stanovanja v Madridu.

Policija je povedala, da so sliko iz leta 1989, ki prikazuje moško glavo in je na hrbtni strani naslovljena kot "Študija za portret Joséja Capela," ocenili na pet milijonov evrov. Slika je bila najdena po februarski aretaciji dveh oseb, ki sta osumljeni prejetja dveh od petih Baconovih del, poroča Associated Press News.

Pet ukradenih slik je bilo tedaj ocenjeno na skupno 25 milijonov evrov. Slike so bile del zbirke, ki jo je imel v lasti bližnji prijatelj Bacona, ki je policiji prijavil rop julija 2015. Policija je sporočila, da je bilo od začetka preiskave aretiranih 16 oseb, vključno s tatovi. Policija nadaljuje iskanje pete slike in se osredotoča na preiskave Špancev, povezanih s kriminalnimi tolpami iz Vzhodne Evrope.

Bacon je pogosto obiskoval Madrid, kjer je preučeval stare mojstre v muzeju Prado. Umrl je v španski prestolnici leta 1992, star 82 let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija