NAJDALJŠA NOČ V LETU V PORTOROŠKIH HOTELIH: Toliko bodo gostje odšteli za prestižne silvestrske večerje (VIDEO)

Piran

Nekateri se na silvestrovanje pripravljajo že dlje časa, spet drugi se odločajo zadnji hip. Nekateri na prostem, drugi doma, tretji pa novo leto najraje pričakajo na organiziranih dogodkih. So pa tudi taki, ki najdaljšo noč v letu preživijo v hotelih in hotelskih restavracijah. Tudi v Portorožu hotelirji počasi odštevajo dni do novega leta. Preverili smo, kakšno vzdušje pripravljajo svojim gostom, kaj se bo znašlo na njihovih jedilnikih, pa tudi, koliko bodo morali gosti odšteti za silvestrsko pojedino.

Bolj ali manj prestižne večerje v portoroških hotelih – od hotelov LifeClass do portoroškega butičnega hotela, pa vse do najbolj elitnega Kempinski Palace hotela. Kaj bodo torej postregli svojim gurmanskim gostom?

"Par primerov, ki jih ne najdemo na jedilniku vsak dan – carpaccio iz boškarina, jelenov tartar, juha z jastogom in peteršiljem," pove Ylenia Loredan iz Hotelov LifeClass. V Boutique hotelu Portorose za silvestrovo pripravljajo samopostrežno večerjo, pove Marcel Bešter: "Artikli na meniju so pričakovani – od lososa, hobotnice, brancinov in kakšnih bolj posebnih kosov mesa."

Ylenia Loredan, hoteli LifeClass

Kaj pa Kempinski Palace Portorož, ki velja za najbolj luksuznega med vsemi?

"Na mesnem krožniku lahko pričakujemo srednje pečen goveji hrbet z omako oziroma peno iz tartufov in krompirja, glazirano zelenjavo ter tudi omako iz rdečega vina. Medtem pa na ribjem krožniku lahko pričakujemo file lososa, pečen na žaru, z žafranovo peno in pa z dušenim koromačem," opisuje Sabrina Toš.

Sabrina Toš, Kempinski Palace Portorož

Kapacitete so ponekod že povsem – drugod pa skoraj povsem – zasedene.

Kaj pa cena?

Silvestrska večerja v kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož bo goste stala 245 evrov, v restavraciji Sofija 325 evrov na osebo. Nekoliko nižje so cene v hotelih LifeClass – gibljejo se med 150 in 190 evrov (rezervacije so zapolnjene). V butičnem portoroškem hotelu samopostrežna večerja stane 89 evrov na osebo, vključuje pa še kozarec penine ob sprejemu in kanapeje.

Marcel Bešter, Boutique hotel Portorose

Ponekod bolj živahna, drugod bolj umirjena – vsekakor pa bo v portoroških hotelih dovolj izbire za vse glasbene okuse. Bo pa v omenjenih hotelih te dni tudi sicer precej živahno, sobe so praktično zasedene.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija