Najbolj smrtonosen filmski igralec je Arnold Schwarzenegger

Film

Za najbolj smrtonosnega filmskega igralca na svetu je obveljal Arnold Schwarzenegger. Ta je po statistki, ki jo je izdelal ameriški informatik Randal Olsen, povzročil kar 369 filmskih smrti. Za najbolj smrtonosno filmsko igralko pa je obveljala Uma Thurman, pisanje portala Business Insider povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Olsen je analiziral bazo podatkov, v kateri so zajete vse smrti filmskih likov. Schwarzenegger se je umestil na prvo mesto njegovega seznama, sledita pa mu Chow Yun-Fat in Sylvester Stallone.

Na seznamu, ki zajema filme od leta 1960, so se znašle še veličine akcijskih filmov, kot so Dolph Lundgren, Clint Eastwood, Jet Li in Clive Owen. Na dnu seznama je Chuck Norris, ki pa po številu "mrtvih" ni daleč od najbolj smrtonosne igralke Ume Thurman. Slednja se lahko pohvali s 77 mrtvimi.

Za najbolj smrtonosni film je obveljal Gospodar prstanov: Kraljeva vrnitev, v katerem je mogoče našteti kar 836 trupel. Film, v katerem umre največ filmskih junakov na minuto, pa je 300 Zacka Snydersa.

obalec |  04 .01. 2014 ob  16: 11
Ho, ho, ho! Preštejte mrtve od filmskih strelov Bate Živojinovića in potem objavljajte ameriške traparije!