NAJ VAS TE SPREMEMBE V KOPRSKI OBČINI NE PRESENETIJO: Enosmerni promet in dodatna parkirna mesta

Koper

V Mestni občini Koper s pričetkom poletnih počitnic v veljavo stopa nekaj sprememb v prometnih režimih. Zaradi del v Žusterni, kjer občina ureja dodatnih 40 parkirnih mest, je z včerajšnjim dnem na Krožni cesti, pred priključkom na Obalno cesto, vzpostavila enosmerni promet, od prihodnjega ponedeljka pa bo enosmerni promet vzpostavljen tudi na cesti Spodnje Škofije, kjer je v teku gradnja nove osnovne šole.

Mestna občina Koper (MOK) je včeraj začela na odseku Krožne ceste do Obalne ceste v Žusterni, od križišča z Mejno potjo naprej, urejati 40 vzdolžnih in poševno zarisanih parkirnih mest za občane in obiskovalce mesta. "Do uvedbe javne službe bo parkiranje brezplačno," so zapisali na občini. Na omenjenem odseku je zato uvedla enosmerni promet. Nov prometni režim bo po prepričanju MOK prispeval tudi k večji prometni varnosti.

Ob reševanju problematike pomanjkanja parkirnih mest v Kopru so na občini spomnili, da je za prebivalce širšega mestnega jedra še vedno na voljo nekaj parkirnih mest v Parkirni hiši (PH) Belveder. Ena od novosti, ki jih je občina sprejela, je tudi širši nabor upravičencev za pridobitve posebnega parkirnega abonmaja za PH Belveder. Do parkiranja za 20 evrov na mesec so tako upravičeni stanovalci ulic, ki dostopajo po Kidričevi ulici, možnost parkiranja imajo še prebivalci spodnjega dela Župančičeve ulice, Ulice Agrarne reforme, Ulice osvobodilne fronte, Trubarjeve ulice, Izolskih vrat in Vergerijevega trga.

"Sproščena" parkirna mesta pred zdravstvenim domom

Z današnjim dnem pa je MOK 'sprostila' tudi nekaj parkirnih mest na parkirišču ob zdravstvenem domu na Bonifiki. Covid točka, ki je zavzemala del omenjenega parkirišča, namreč ne deluje več, zato je ta del ponovno namenjen uporabnikom storitev zdravstvenega doma. "Gre za 13 parkirnih mest na desnem delu tamkajšnjega parkirišča, parkiranje bo plačljivo vse dni v tednu od 6. do 17. ure, parkiranje z abonmajem ni dovoljeno," opozarjajo na občini.

BONUS VIDEO: Preverili smo, kako prenašamo vročino v razgretem avtomobilu

Le v eno smer tudi na Škofijah

S prihodnjim ponedeljkom, 4. julijem, pa bo nov prometni režim pričel veljati tudi na Škofijah, kjer poteka gradnja nove osnovne šole. Na cesti Spodnje Škofije bo zato v času izvajanja del promet potekal izmenično enosmerno, še naprej pa bo omogočen dostop krajanov in obiskovalcev do stanovanjskih objektov ter do bližnjega vrtca. Ob tem na MOK starše malčkov opozarjajo, da je za dostop do vrtca začasno na voljo le spodnji vhod.

"Za razumevanje in strpnost prosimo tudi vse kolesarje in druge uporabnike kolesarske poti Parenzana, ki na Škofije poteka prav čez območje, kjer bodo potekala dela," pravijo na občini, kjer so spomnili še, da bo gradnja nove šolske zgradbe na Škofijah zaključena predvidoma konec letošnjega leta, šolarji pa se bodo vanjo preselili med zimskimi počitnicami leta 2023.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija