NAGRADA ZA NEUPORABO TELEFONA: Obljubljajo brezplačne obroke za otroke

Svet

Britanska veriga restavracij Frankie & Benny's je konec novembra pričela z eksperimentom, ko otroci dobijo brezplačen obed, če se starši odrečejo telefonom za mizo. V vseh 250 restavracijah po Veliki Britaniji so ob mizah namestili posebne škatle za telefone, ki morajo ostati zaprte, dokler gostje ne odidejo od mize, poročajo britanski mediji.

Eksperiment se je pričel 29. novembra in bo trajal še do petka.

Veriga restavracij je opozorila na raziskavo, v kateri je sedem od desetih otrok izrazilo željo, da bi starši preživeli manj časa na telefonu.

Uslužbenci tako v poskusnem obdobju starše aktivno prepričujejo, naj sodelujejo v predpraznični pobudi, ki je namenjena tudi kvalitetnejšemu preživljanju časa med družinskimi člani.

Kot so še napovedali pri podjetju, se bodo po poskusnem obdobju odločili, ali bo pobuda postala stalnica v restavracijah.

To sicer ni prva taka pobuda, pred tem je na primer že v New Yorku kuhar Marco Canora na mize postavil škatle z napisom Odpri me, v kateri nato gostje najdejo vabilo, naj v njih za čas obeda pustijo telefone.

Tudi v Sloveniji se je že pojavila pobuda za lokal brez telefonov. Lani sta na primer mlada Slovenca Matej Vinkovič in Jaka Brdnik pričela z zbiranjem sredstev na platformi za množično financiranje za lokal, kjer bi obiskovalci za čas obiska zaklenili svoje pametne telefone v posebne omarice, a projekt ni zbral zastavljenih sredstev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija