NAGRADA ADMA V ROKE ZAPOSLENI V LUKI KOPER: "To je veliko priznanje za moje delo v ozadju"

Piran

Letošnja zmagovalka izbora ADMA odličnost leta je Manuela Repek iz Luke Koper. S priznanjem, ki je naslednik nagrade tajnica leta, želijo organizatorji izpostaviti uspešne in perspektivne posameznike, ki delujejo na področju podpore menedžmentu, ter posameznike, ki gradijo in povezujejo odnose na ravni celotne organizacije.

Na včerajšnjem kongresu ADMA 2021 se je v Portorožu zbralo več kot 250 udeležencev s področja podpore menedžmentu, so sporočili iz podjetja Planet GV. Slednje nagrado podeljuje skupaj z Zvezo klubov poslovne odličnosti Slovenije.

Naziv poslovna asistentka/tajnica leta, ki je predhodnik sedanje nagrade, so prvič podelili leta 1996, od takrat pa se je izbor nekoliko spreminjal. "Spreminjali so se nazivi delovnih mest, rasla je zahtevnost delovnih nalog in nabor znanja. Zato smo osvežili tudi izbor in v ospredje postavili delo in projekte, ki ga opravljajo zaposleni v podpori menedžmentu," so pojasnili v Planet GV.

Nagrado so tokrat podelili Manueli Repek, ki je steber pisarne uprave, so zapisali v obrazložitvi. "To je veliko, zelo veliko priznanje za moje delo v ozadju," je ob prejemu naziva dejala Repkova. Njen recept za uspešen odnos med menedžerjem in njegovim poslovnim asistentom je v sodelovanju in zaupanju. Poslovni asistent mora biti po njenih besedah pripravljen pokazati svojo namero za sodelovanje in si s tem pridobiti zaupanje nadrejenega.

Predsednik uprave Luke Koper Dimitrij Zadel je na izboru dejal, da Repkova naloge izvaja z veliko mero optimizma in dobre volje. "Z dobrim znanjem tujih jezikov, lahko pozitivni pristop prenese tudi na tuje poslovne partnerje, kar je zelo pomembno pri dogovarjanju srečanj, ki po vsebini niso vselej prijetna oz. je potrebno usklajevati termine srečanj," so Zadela med drugim strnili v sporočilu za javnost.

V finale izbora ADMA odličnost leta 2021 sta se uvrstili še Judita Rigler iz podjetja SG Guzelj in Sara Zupančič, ki je samozaposlena asistentka v vodstvu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija