NADZORNIKI SDH POTRDILI NALOŽBENI NAČRT ZA ISTRABENZ TURIZEM: Prepričani v pozitivne učinke konsolidacije

Slovenija

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je včeraj obravnaval naložbeni dokument za Istrabenz Turizem in upravi SDH predlagal, naj ga posreduje vladi v nadaljnjo obravnavo. V dokumentu to naložbo utemeljujejo s prikazom sinergij in ekonomskih učinkov konsolidacije te družbe z nekaterimi drugimi turističnimi družbami. 

SDH je moral naložbeni dokument na podlagi sklepa vlade kot skupščine holdinga pripraviti v sodelovanju z gospodarskim in finančnim ministrstvom ter vsemi ostalimi ključnimi partnerji, na katerih sloni realizacija strategije razvoja turizma. Ko bo vlada dokument potrdila, bodo stekli postopki v Družbi za upravljanje terjatev bank za ustanovitev posebne namenske družbe, na katero bo prenesla pridobljene delnice družbe Istrabenz Turizem.

Nadzorniki SDH so v včerajšnjem nadaljevanju v sredo prekinjene seje tudi potrdili vsebino pogodbe o poslovodenju z Igorjem Kržanom in pooblastili predsednico sveta Karmen Dietner, da jo sklene. Kržan je z včerajšnjim dnem namreč začasno prevzel vajeti v upravi SDH, potem ko je prejšnja predsednica Lidija Glavina v sredo napovedala odhod s tega položaja. Nadzorni svet je tudi spremenil kadrovsko sestavo komisije za tveganja, ki jo zdaj sestavljajo Janez Vipotnik kot predsednik, Dietnerjeva kot članica in Darinka Virant kot zunanja članica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija