NADZORNIKI MARJETICE BODO NA RAZGOVOR POVABILI 12 KANDIDATOV: Sta med njimi tudi Gašpar Mišič in Briševac?

Koper

Nadzorniki Marjetice Koper so na današnji seji pregledali 13 prijav za mesto direktorja tega javnega komunalnega podjetja in se odločili, da na razgovore povabijo 12 kandidatov, je povedal prvi nadzornik Boštjan Aver. Razgovore bodo opravili v dveh terminih, 5. in 12. januarja. 12. januarja naj bi predvidoma tudi imenovali novega direktorja.

Vključno z eno kasneje dospelo, a v roku oddano prijavo, je bilo vseh kandidatur sicer 14, a je eden od kandidatov naknadno nepreklicno odstopil od prijave, je med drugim navedel predsednik nadzornega sveta Marjetice Aver.

Po novem letu bodo razgovore opravili z 12 kandidati, in sicer 5. in 12. januarja. Aver računa, da bodo 12. januarja sprejeli tudi sklep o imenovanju novega direktorja za štiriletni mandat.

Prvi nadzornik Marjetice je izpostavil še, da so člani nadzornega sveta na današnji seji izrecno določili, da morajo kandidati spoštovati vse zakonske in razpisne pogoje.

Gašpar Gašpar Mišič (levo) in Davor Briševac (desno)

Pred časom je namreč svojo kandidaturo najavil tudi Gašpar Gašpar Mišič, ki že vodi komunalno podjetje Okolje Piran, kar smo na Regionalu razkrili prvi. Aver je že tedaj poudaril, da bo moral izbrani kandidat izpolnjevati vse obveznosti in pogoje iz razpisa, ki med drugim določa, da bodo z novim direktorjem sklenili delovno razmerje za poln delovni čas, delo pa se bo opravljajo na sedežu podjetja v Kopru. Tudi sicer je Aver tedaj ocenil, da bo direktorska funkcija v Marjetici zahtevala "polnega človeka" in ne bo dopuščala sedenja na dveh stolih. Marjetico Koper trenutno kot vršilec dolžnosti direktorja vodi Davor Briševac.

Ali sta tako Briševac kot Mišič prestala prvi krog in se bosta predstavila pred nadzornim svetom oziroma ali sta bila izločena, smo dodatno povprašali prvega nadzornika Averja. Njegove odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Marjetica je sicer brez direktorja s polnim mandatom vse od februarja, ko so nadzorniki iz nekrivdnih razlogov razrešili Alfreda Draščiča. Njegova razrešitev je sledila nemiru v podjetju in grožnjam s stavko. Draščiču so delavci pri tem posebej očitali odsotnost socialnega dialoga.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
demarljan |  29 .12. 2020 ob  19: 46
Gašpar Gašpar Mišič in gospodin Boris Lovpović ... najjaća braća ... mafijski posli s komunalo ....


why-mob-often-tied-garbage-industry
Tine |  29 .12. 2020 ob  11: 13
@Istriano

Briševac je še v monopolnem podjetju, ki vsak mesec izstavi položnice občanom, uspel ustvariti izgubo. Toliko o njegovih sposobnostih in človek si upa celo prijavit, da bi spet bil direktor.
Istriano |  29 .12. 2020 ob  10: 52
Podjetje, ki ima monopol v vseh sektorjih delovanja, lahko vodi tudi osnovnošolec. Potrebno bi bilo dovoliti zasebno konkurenco in potem bi videli kdo bi znal voditi Marjetico, tako pa je čisto vseeno kdo je direktor.
kokodek |  29 .12. 2020 ob  07: 27
15
supermišić, uspešni podjetnik, ki se lepi na javne službe....še uspešni podjetnik popo se manjka.....
koper3 |  28 .12. 2020 ob  20: 11
-3
misic in brisevac....oba iz kopra ven...aver...tudi sam lahko odises...pa vse ostale clane odpelji....Korupcija...
Tine |  28 .12. 2020 ob  18: 53
-8
Zakaj vabijo na razgovor kandidate, ki ne izpolnjujejo pogojev, kot na primer Briševca? To je koruptivno dejanje. Bo treba prijavit protikorupcijski komisiji.