NADALJUJE SE BREZPLAČNA AKCIJA PREVZEMA ZELENEGA REZA: Še naprej tudi popusti v Vrtnariji Marjetice Koper

Koper

Tudi v prihodnjem tednu boste lahko v Mestni občini Koper brezplačno oddali odpadke iz zelenega reza. Obrezane oljke ali živa meja, ovenele lončnice, manjša posušena drevesa ali odpadno listje. Vse to so odpadki, ki jih lahko oddate v posebne zabojnike Marjetice Koper, ki bodo v tednu med 15. in 21. marcem na novih lokacijah. Tokrat boste prišli na vrsto v Krajevnih skupnostih Škofije, Škocjan, Za gradom in Semedela.

Točne lokacije in datume vseh zabojnikov lahko preverite v letaku, ki ste ga prejeli ob februarskih položnicah za odvoz komunalnih odpadkov ali na spletni strani Marjetice Koper (link: https://www.marjeticakoper.si/sl/novice/zacenja-se-spomladanska-akcija-zelenega-reza/.

Tudi tokrat prosijo vse krajane, da v zabojnike oddajajo izključno odpadke, katerim je ta akcija namenjena. Kršitev odlaganja odpadkov se lahko kaznuje z globo po Odloku o ravnanju s komunalnimi odpadki.

Na Marjetici sporočajo, da še vedno traja tudi akcija mestne vrtnarije na Škocjanu. Tokrat vam ob gotovinskem plačilu priznajo 15-odstotni popust na sadike živih mej. Popust velja za leylandijeve ciprese, lovorikovec in fotinije. Pred nakupom vam bodo z veseljem svetovali prijazni in strokovno usposobljeni delavci. Obiščete jih lahko od ponedeljka do petka, med 7:30 in 17:00, ali v soboto, med 7:30 in 13:00. Vabljeni!

Deli novico: