NA VRATA SO POTRKALI LAŽNI ELEKTRO DELAVCI: Zakonca ostala brez nakita in dokumentov

Slovenija

Policisti so v Velikih Poljanah obravnavali drzno tatvino. Storilci so se predstavili kot delavci elektro podjetja in tako zvabili oškodovanca iz hiše, medtem pa oropali hišo, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Novo mesto. Policisti so ob tem občane ponovno opozorili, naj bodo ob obiskih neznancev previdni in naj zaklepajo hiše.

Kot so pojasnili na novomeški policijski upravi, so se neznanci tokrat predstavili kot delavci elektro podjetja, ki si zaradi menjave električnega voda ogledujejo teren. Eden izmed storilcev je oškodovanca in oškodovanko zvabil iz stanovanjske hiše na bližnji travnik. Medtem so v odklenjeno hišo vstopili drugi storilci, pregledali so prostore in našli ter odtujili več kosov nakita in dokumente. Oškodovanca sta šele po odhodu storilcev ugotovila, da sta bila žrtev kaznivega dejanja.

Policisti ob tem opozarjajo, da so tovrstne tatvine pogoste. Žrtve so predvsem starejši, tatvine pa so bolj pogoste v dopoldanskem času. Zato policisti občanom svetujejo previdnost ob obiskih neznancev.

Storilci žrtve zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno. Glavni namen neznancev je, da žrtev zvabijo iz hiše in preusmerijo njeno pozornost. Sostorilci v tem času vstopijo v hišo in izvršijo kaznivo dejanje. Oškodovanci največkrat šele po njihovem odhodu ali celo v naslednjih dneh ugotovijo, da so bili žrtev kaznivega dejanja.

Tako policisti občanom svetujejo, naj bodo še posebej pozorni ob nenapovedanih obiskih neznancev. Tujcev naj ne vabijo v hiše in jih imajo ves čas pod nadzorom. Tudi v primeru, da hišo zapustijo le za kratek čas ali ob delu na bližnjem vrtu, naj vrata zaklepajo in imajo ključ pri sebi, so zapisal na policiji. Priporočajo pa še, da naj bodo ob pojavu sumljivih oseb pozorni na njihov izgled. Zapišejo si naj registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policijo na številko 113.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija