NA VELENJSKI ŠOLI PO CEPLJENJU ODPOVEDALI POUK: "Iz minute v minuto učitelji javljajo o močnih reakcijah na cepivo"

Slovenija

Pouk na Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda Velenje danes odpade. Šola namreč ne bo zmogla zagotoviti pedagoškega procesa, potem ko je 26 učiteljev napovedalo bolniško odsotnost zaradi močne reakcije na cepivo proti covidu-19, je zapisano v sporočilu staršem, ki ga je šola objavila na svoji spletni strani.

OŠ Mihe Pinterja Toleda Velenje

V sredo je bilo kar dve tretjini učiteljev šole cepljenih proti covidu-19. "Iz minute v minuto cepljeni učitelji javljajo o močnih reakcijah na cepivo, tako, da smo pravkar prišli do ocene, da smo, zaradi bolniške odsotnosti kar 26 učiteljev primorani za petek odpovedati celoten pedagoški proces na šoli, saj nimamo zagotovljenih zadostnih kadrovskih zmožnosti za izpeljavo pouka," je ravnatelj osnovne šole Sebastjan Kukovec v četrtek pozno zvečer sporočil staršem tamkajšnjih šolarjev.

Odpovedan je tako pouk za vse učence od 1. do 9. razreda. Izpad petkovega pouka pa bodo nadomestili tekom šolskega leta, je zapisano v sporočilu.

Šola bo po zagotovilih Kukovca v petek zagotovila nujno varstvo za učence od 1. do 3. razreda, od 6. do 13. ure. Prav tako so morali odpovedati aktivnosti v okviru podaljšanega bivanja po 13. uri, zaradi česar na šoli starše prosijo, naj otroke poberejo do 13.30.

Mateja Logar

Odziv vodje svetovalne skupine

Vodja vladne svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar je v sinočnji oddaji 24 ur zvečer v odzivu na novico o dogajanju na velenjski šoli povedala, da se nezaželeni učinki lahko pojavijo po vsakem cepljenju. "Najpogostejši so lokalni učinki, na mestu cepljenja, temu se lahko pridružijo splošno slabo počutje, bolečine v mišicah in sklepih, pri približno desetih odstotkih pa tudi vročina. Te težave lahko trajajo od 16 do 22 ur po cepljenju in postopoma izzvenijo."

Kot je še dodala, so bili z AstraZeneco v veliki meri cepljeni tudi zdravstveni delavci, pri katerih pa niso zaznali nobenih resnih stranskih učinkov. "Po trenutnih podatkih je cepivo tako učinkovito kot varno," je zagotovila Logarjeva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija