NA TEJ LOKACIJI SO POSTAVILI NAPREDEN RADAR: Kršiteljev zaenkrat še ne bodo sankcionirali (FOTO)

Koper

Koprska občina je na cesti med Bonini in Tribanom, kjer vozniki nadpovprečno presegajo hitrostno omejitev 50 km/h, postavila napreden radar. Za lažji prehod na nov režim, s katerim želi občina urediti prometne razmere na obremenjenih lokalnih cestah, kršiteljev še ne bodo sankcionirali.

"Vzpostavitev sistema za merjenje hitrosti je zagotovo eden prvih korakov k ureditvi prometnih razmer na lokalnih cestah, ki jih dnevno uporabljajo številni vozniki," pravijo na občini. "Poleg obremenjenosti cest dodatno težavo predstavljajo vozniki, ki ne upoštevajo omejitev hitrosti in ogrožajo varnost drugih udeležencev v prometu. Koprska občina se je že lani odzvala na pozive in zahteve krajanov ter na Tribanski cesti vzpostavila začasni sistem merjenja povprečnih hitrosti." Takrat je pridobila ključne informacije o razmerah na cesti, na podlagi katerih je zdaj na odseku med Bonini in Tribanom vzpostavila trajni sistem merjenja. Prednost nove sodobne tehnologije je ta, da za razliko od stacionarnih ali laserskih naprav hitrost vozil meri na daljšem odseku, s tem pa voznike prisili k spoštovanju omejitev vzdolž celotnega odseka in ne zgolj na točki radarske kontrole.

Radar že deluje, vendar kršiteljev še ne bodo kaznovali, občina namreč želi nov prometni režim in spremembe vpeljati postopoma. V naslednjih tednih bo napredni sistem merjenja hitrosti vozil vzpostavila še na dveh drugih bolj obremenjenih lokalnih cestah, o katerih bo javnost pravočasno obvestila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Liquid |  28 .04. 2021 ob  22: 14
12
Če se ne motim, na tej relaciji domuje Župan. V centru Kopra, na Kidričevi ulici, kjer je avto zbil otroka pa jim za varnost dol visi. Župan je s težavo seznanjen ampak se o tem ne piše in ne govori. In takih problematičnih cest je več, ki ne bodo tako hitro vidle radarja ali druge rešitve, ker tam ne živi občinska smetana. Pol se pa čudi, ker je zadnji na lestvici priljubljenosti županov.
kjessi |  28 .04. 2021 ob  18: 24
Krajani Bošamarina že leta opozarjajo MOK in krajevni skupnosti Šmarje in Škocjan o nevzdržnih razmerah na tej cesti, ki je namenjena v eno smer samo za lokalni promet in je dovoljena hitrost 30 km/uro. Z napravo Viacount so bile izmerjene hitrosti celo do 100 km/uro, za kar obstaja dokumentacija. Enosmerno pravilo kršijo vsi, celo tujci, nadzora pa ni. Cesta je vrisana v navigacijo in idealna bližnjica za tujce, ki se izogibajo koloni na glavni cesti.
hribi |  28 .04. 2021 ob  17: 58
Dolga leta sem gledal kako se urejuje zelenica ta. Prosi Vanganela, prvo krožišče za industrijsko cono. Zadnje dve leti pa se delajo neki projekti na cesti pri Tribanu. Bi človek dobil občutek kot da je to posledica iz Verdijeve 10.