NA STARODU ODKRILI HUJŠE KRŠITVE TOVORNJAKARJEV: V septembru dvema celo zasegli vozilo

Kronika

Med poostrenimi nadzori policisti velikokrat ugotavljajo hujše kršitve voznikov tovornih vozil, zato so na to vse bolj pozorni. Prometni policisti beležijo hujše kršitve delovnopravne zakonodaje in izpravnosti tovornih vozil, veliko kršitev pa ugotovijo tudi policisti pri opravljanju mejne kontrole. Na Policijski upravi (PU) Koper so zato izpostavili dva izstopajoča primera kršitve, ugotovljena na mejnem prehodu Starod.

Pri nadzoru pogojev za udeležbo v cestnem prometu so policisti PMP Starod 14. septembra pri vozniku tovornega vozila s polpriklopnikom slovenske registracije ugotovili, da je 41-letni državljan Bosne in Hercegovine nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Enako kršitev so odkrili tudi 27. septembra pri vozniku s Hrvaške.

Ob zaznavi hujših prekrškov so policisti v obeh primerih zasegli tovorni vozili in zoper kršitelja podali obdolžilni predlog. Zoper slovensko podjetje so uvedli postopek z izdajo odločbe o prekršku, hrvaškemu podjetju pa je bil izdan plačilni nalog v višini 4000 evrov.

Najpogostejše kršitve voznikov tovornih vozil, ugotovljene na PMP Starod, so sicer kršitve Zakona o cestah. Letos je bilo takšnih kršitev že 250, kar je za 90 primerov več kot v lanskem letu. To so predvsem kršitve prekoračene skupne mase vozila in nespoštovanje omejitve vožnje po cesti, kjer je s prometno signalizacijo vožnja tovornih vozil omejena na lokalni promet.

Poleg tega so 127 voznikov tovornih vozil napotili na drugo cestno povezavo, in sicer zaradi omejitve vožnje po glavni cesti G1-7 med Starodom in Kozino, so zapisali na koprski PU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija