NA SREDINEM SHODU PRIJELI MOŠKEGA, KI JE GRAFITIRAL OBJEKTE IN VOZILA POLICIJE: Postopek vodijo tudi zoper organizatorja

Slovenija

Policija je na sredinem shodu prijela moškega, ki je z grafitiranjem poškodoval dva objekta in štiri službena vozila policije. Zaznali so tudi dve kršitvi o javnih zbiranjih, tri kršitve zakona o osebni izkaznici in 11 kršitev cestno-prometne zakonodaje. Po ocenah policije se je na shodu zbralo okoli 500 oseb, so sporočili s PU Ljubljana.

Foto: Daniel Novakovič/STA; https://servis.sta.si/fotoservis/1094914

Policijska uprava (PU) Ljubljana zaradi kršitev zakona o javnih zbiranjih vodi postopek zoper organizatorja protesta. Policisti medtem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti so na protestu varovali DZ, vzdrževali javni red, zagotavljali varnost udeležencev in cestnega prometa ter opozarjali na vzdrževanje primerne razdalje in nošenje zaščitnih mask, so še navedli na policiji.

Protestniki proti ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa so v sredo izrazili svoje nasprotovanje samotestiranju v šolah, ki je po novem obvezno za učence in dijake.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  18 .11. 2021 ob  15: 50
Naj ga pošljejo na južno mejo barvat ograjo. S čopičem.