NA SEVERNEM PRIMORSKEM NOVO ŽARIŠČE: V bovškem podjetju okuženih 22 od 270 zaposlenih

Slovenija

Na Severnem Primorskem so v sredo odkrili novo žarišče okuženih z novim koronavirusom; v podjetju Mahle Electric Drives v Bovcu je okuženih 22 od 270 zaposlenih. Okužbo so zaznali še v Domu upokojencev na Gradišču nad Prvačino, naraslo je tudi število okuženih v domovih v Novi Gorici, Podsabotinu in Črnem Vrhu nad Idrijo.

Fotografija je simbolična. 

Vodstvo podjetja Mahle je takoj sprejelo ukrepe, kot je ukinitev druženja ob odmorih in zaprtje kavomatov. Predvidoma v petek pa bodo testirali vse zaposlene.

Kot so danes še sporočili iz regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Severnoprimorsko, bodo danes testirali tudi stanovalce Doma upokojencev na Gradišču nad Prvačino. Med testiranjem so namreč odkrili okuženega med zaposlenimi v domu.

Po novih testiranjih se je povečalo tudi število okuženih z novim koronavirusom v novogoriških domovih upokojencev. V tamkajšnji centralni enoti v Novi Gorici je tako trenutno okuženih 50 stanovalcev in 11 zaposlenih, v enoti v Podsabotinu pa 40 stanovalcev in trije zaposleni.

IDEALNI POGOJI ZA DELO TIK OB MORJU: Izberite si poslovni prostor v koprski marini

Marina Koper d.o.o. v na novo zgrajeni stavbi na Kopališkem nabrežju, ki se dizajnersko in funkcijsko popolnoma sklada z okoljem, tj. morjem in plovbo, prodaja prostore za pisarniške, trgovske ali storitvene namene, v skupni izmeri približno 1.000 kvadratnih metrov.

"Sreča v nesreči je, da se pri stanovalcih, razen pri treh, ki so žal umrli, ne pojavljajo hujša stanja oziroma hujši zdravstveni zapleti. Imamo nekaj stanovalcev s povišano telesno temperaturo, vendar ni nič tako dramatičnega, da bi potrebovali premestitev v bolnišnico ali kakšne posebne zdravstvene ukrepe," je povedal direktor novogoriškega doma upokojencev Bojan Stante po navedbah regijskega štaba CZ.

Kot je dodal, bodo sprejeli ponudbe nekaterih drugih domov po Primorskem, ki jim bodo v pomoč odstopili eno do dve sodelavki. "Mislim pa, da bo to potrebno le za nekaj dni v prihodnjem tednu, saj se nekatere okužene delavke že vračajo nazaj na delo," je dejal Stante.

V domu za institucionalno varstvo starejših in zdravstveno nego Medic hotel v Renčah je okuženih 22 uporabnikov in 11 zaposlenih. V Domu starejših občanov v Ajdovščini in v vipavskem zavodu Pristan so okuženi posamezni zaposleni, ki pa so bili že prej v samoizolaciji in zato niso bili v stiku z ostalimi zaposlenimi niti s stanovalci.

V domu starejših v Črnem vrhu nad Idrijo je okuženih 41 stanovalcev in 20 zaposlenih. Zaradi tolikšnega števila okuženih imajo eno rdečo cono urejeno v samem domu, še eno pa v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti na Medvedjem Brdu. Tja so, takoj po prvem izbruhu okužb, že premestili nekatere okužene.

KAKO NAJLAŽJE DO RECEPTA ALI ZDRAVNIKA? V ZD Koper je to tako enostavno (VIDEO)

Svoje delo so zaradi aktualnega stanje glede koronavirusa prilagodili tudi v koprskem zdravstvenem domu, tako med drugim do nadaljnjega osebno naročanje ni mogoče. Da bi obiskovalcem kar se da poenostavili postopek naročanja, so na njihovi spletni strani pripravili obrazec e-naročanje, s katerim boste najlažje prišli do zdravnika ali recepta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  12 .11. 2020 ob  14: 32
Vodstvo podjetja Mahle je takoj sprejelo ukrepe, kot je ukinitev druženja ob odmorih in zaprtje kavomatov.
Kaj ne bi morali biti taki ukrepi sprejeti že pred cca enim mesecemjQuery112306939756732089637_1605187774183??