NA SESTANKU ETAŽNIH LASTNIKOV UMORIL TRI SOSEDE IN ŠE ŠTIRI RANIL: Umorjena tudi prijateljica italijanske premierke (VIDEO)

Kronika

Moški je včeraj v enem od lokalov v Rimu streljal na ljudi in pri tem ubil tri osebe, še štiri pa ranil, od teh tri huje. Med ubitimi so tri ženske. Povod za dejanje naj bi bil spor med stanovalci večstanovanjske hiše, poročajo italijanski mediji.

Vsaj eden od ranjenih naj bi bil v življenjski nevarnosti, je na spletni strani poročala italijanska televizija Rai News. Šlo je za 50-letno žensko, ki je utrpela hude poškodbe glave, je kasneje sporočil Alessio D'Amato iz bolnišnice Sant'Andrea, kjer so žensko operirali. Preostali trije poškodovani so 67-letni moški s poškodbo obraza, 80-letna ženska s poškodbo prsnega koša in 65-letni moški, ki je med nesrečo izgubil zavest.

Po poročanju italijanskih medijev je do streljanja prišlo v baru okrožja Fidene, kjer je potekalo srečanje etažnih lastnikov večstanovanjske stavbe, motiv za napad pa naj bi bil spor zaradi plačila stroškov upravnika stavbe, ki jih 57-letni Claudio Campiti ni želel plačati.

Priče navajajo, da ni šlo za naključno dejanje in da je Campiti morilski pohod načrtoval, saj je pištolo, s katero je streljal, v nedeljo zjutraj ukradel na strelišču. Po navedbah prič je vstopil v lokal, v katerem je potekalo srečanje etažnih lastnikov, zaprl vrata in zavpil: "Vse vas bom pobil!", nato pa začel streljati. V napadu so umrle Nicoletta Golisano, Elisabetta Silenzi in Sabina Sperandio.

Na tragični dogodek se je odzvala italijanska premierka Giorgia Meloni, ki je bila dobra prijateljica umrle Nicolette Golisano. Na družbenem mrežju Facebook je objavila fotografijo, ob njej pa zapisala: "Nicoletta je bila zaščitniška mati, iskrena in obzirna prijateljica, obenem močna in krhka ženska. Predvsem pa je bila profesionalka z izjemnim občutkom dolžnosti. Moški, ki je ubil te tri nedolžne ženske in ranil še tri druge, je bil aretiran in upam, da bo pravici kmalu zadoščeno." 

Nicoletta era una mamma protettiva, un’amica sincera e discreta, una donna forte e fragile allo stesso tempo. Ma era...

Objavil/a Giorgia Meloni dne Nedelja, 11. december 2022


Policija je 57-letnega storilca po dejanju aretirala, pri njem pa so poleg 170 nabojev z rezervnim nabojnikom našli še 6000 evrov gotovine in potni list.

Rimski župan Roberto Gualtieri je po dogodku izrazil sožalje družinam žrtev in obsodil to "izjemno resno epizodo nasilja, ki je prizadela mesto".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija