NA SEDEŽU NOVOGORIŠKE SD PREJELI SUMLJIVO POŠILJKO: Rastlinski delci pomešani z neznano snovjo

Kronika

Na sedežu stranke SD, na Kidričevi ulici v Novi Gorici, so danes prejeli pošiljko s sumljivo vsebino. Po navedbah novogoriške policijske uprave (PU) so bili v pošiljki posušeni rastlinski delci, pomešani z neznano snovjo, ki so jih poslali na analizo.

Analiza vsebine še ni končana, so navedli na PU. V stranki SD so potrdili, da so jo prejeli v njihovi novogoriški pisarni.

Policisti PU Nova Gorica so ob prejemu obvestila izvedli aktivnosti, ki so predvidene v teh primerih in ustrezno zavarovali ožjo okolico. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi novogoriški poklicni gasilci.

Uslužbenci pristojnega inštituta ljubljanske veterinarske fakultete bodo vzorce zaenkrat še neznane snovi v nadaljevanju analizirali. Po opravljeni analizi bo tudi znano, ali je bila sumljiva snov v pisemski pošiljki morebiti nevarna za zdravje in življenje ljudi ali ne. Policija je o dogodku obvestila tudi preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo.

Na PU Nova Gorica so napovedali, da bodo, ko bo znanega kaj več o okoliščinah in rezultatih analize snovi, o tem obvestili javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija