SUMLJIVA POŠILJKA NA RTV: Prve ugotovitve kažejo, da ni nevarna

Kronika

Prve analize snovi iz sumljive pisemske pošiljke, ki so jo danes prejeli v prostorih Radiotelevizije Slovenija (RTVS), kažejo, da snov ni nevarna za zdravje in življenje ljudi, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti so danes nekaj po 10. uri prejeli obvestili o prejemu sumljive pisemske pošiljke na RTVS v Ljubljani, ki je bila naslovljena na novinarki RTVS Eugenijo Carl in Mojco Šetinc Pašek. Nobena oseba ni bila v karanteni. Pošiljko so zavarovali in poslali v analizo. Med intervencijo je bil za nekaj časa oviran promet na Kolodvorski ulici.

Vodstvo RTVS, novinarji in uredniki informativnega programa Televizije Slovenija ter vsi zaposleni na RTVS napad najostreje obsojajo, so zapisali v sporočilu. Sicer so na RTVS ob tem dogodku tudi opozorili, "da je v Sloveniji treba okrepiti kulturo javnega dialoga in za vsako ceno ohraniti neodvisnost in avtonomnost novinarskega dela".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  16 .06. 2019 ob  10: 22
Meni je na "javni" RTV marsikaj sumljivo. Od obveznega davka zanjo naprej.
Stric iz ozadja |  15 .06. 2019 ob  10: 53
O "neodvisnosti in avtonomnsoti novinarskega dela" pa nekje drugje, prosim... Vsekakor ne pri teh dveh novinarkah...
Stric iz ozadja |  15 .06. 2019 ob  10: 51
Kolikor sledim novicam glede omenejih novinark, bi rekel, da sta si s svojim delom" to zaslužili. Sklicevanje na dialog, pa mora biti obojestranski,.... Dialog z "gluhonemim" ali osebkom, ki nima ne volje, ne želje, ne znanja, .... nima smisla...