NA RAZGOVORU ZA SLUŽBO JE TREBA LAGATI! Strokovnjakinja pravi, da o treh stvareh (VIDEO)

Trendi

Bonnie Dilber, izkušena kadrovska strokovnjakinja v tehnološkem podjetju, je v TikTok videu delila ključne strategije, kako rahlo prilagoditi resnico na zaposlitvenih razgovorih.

1. Razlog za zapustitev prejšnje službe

Če ste zapustili prejšnje delovno mesto zaradi nesoglasij s sodelavci ali nezadovoljstva z delovnimi pogoji, Dilberjeva priporoča premišljeno izbiro besed. Namesto negativnih pripomb o sodelavcih ali nadrejenih, recite, da ste se odločili za nov izziv in karierno rast. S tem boste ustvarili vtis pozitivnega iskalca priložnosti, ne pa osebe, ki ima težave z odnosi na delovnem mestu.

2. Motivacija za iskanje nove službe - ne poudarjajte denarja

Čeprav je jasno, da mnogi ljudje delajo zaradi finančnih potreb, je ključno, da na razgovoru ne postavite denarja v ospredje. Namesto tega se osredotočite na entuziazem glede poslanstva podjetja in kako se vidite kot pomemben del tega. S tem boste pokazali, da je vaša motivacija globlja in da iščete smiselno povezavo s podjetjem, ne zgolj denar.

@bonniedilber Companies want to hire top talent that will grow with them over time. Here are three things you're going to want to lie about to present yourself in this way. #interviewtips #jobseekers #jobsearch #interviews #recruiting #careertok ♬ original sound - Bonnie Dilber

3. Načrti za prihodnost

Ob vprašanju o načrtih za prihodnost se izogibajte izjavam, ki bi lahko nakazovale kratkoročne namere ali nezadovoljstvo s plačo. Namesto tega poudarite željo po dolgoročnem sodelovanju in rasti v okviru podjetja. S tem boste delovali kot zavzet kandidat, pripravljen graditi kariero znotraj organizacije.

Z dosledno uporabo teh strategij boste ustvarili pozitiven vtis in povečali možnosti za uspeh na zaposlitvenem razgovoru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  02 .12. 2023 ob  15: 53
Osebnostna rast....
Miga bom postal duhovnik;vrzi karte na mizo povej kolko je placa si ti odpru podjetje zato da bi dosegu nirvano?!
vseved |  02 .12. 2023 ob  15: 31
Ti sdi dokaz!
manemebasat |  02 .12. 2023 ob  12: 30
10
Danes moras biti ena pizda in pokvarjen, da prezivis