NA PRIMORSKI AVTOCESTI VEČKILOMETRSKI ZASTOJ: Zgoščen promet tudi na drugih obalnih cestah

Koper

Na slovenskih cestah je tudi danes opaziti zgoščen promet, na primorski avtocesti v smeri proti morju je kolona vozil dolga več kilometrov. Vse več voznikov, ki končujejo poletne počitnice, je namenjenih tudi proti predoru Karavanke na gorenjski avtocesti. Predor občasno zaradi varnosti zapirajo.

Na primorski avtocesti je promet upočasnjen od Ljubljane proti Postojni, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Na relaciji od Brezovice do priključka Vrhnika sega zastoj v dolžino 9,3 kilometra. Že pred tem je na zahodni ljubljanski obvoznici pred razcepom Kozarje iz smeri Kosez kolona vozil dolga 3,8 kilometra, skoraj trikilometrska kolona je tudi na južni ljubljanski obvoznici od Barja proti Brezovici.

Promet je zgoščen tudi na obali, in sicer na posameznih odsekih ceste Koper - Šmarje - Dragonja v obe smeri, kot tudi na cesti Izola - Strunjan.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je kolona vozil dolga 1,5 kilometra. Predor občasno zaradi varnosti v smeri proti Sloveniji zapirajo. Na Gorenjskem je močno obremenjena tudi cesta, ki vodi od Lesc proti Bledu, in sicer je zastoj dolg skoraj štiri kilometre.

Zaradi poškodb, ki jih je povzročila nedavna vremenska ujma, ostajajo zaprte številne ceste po državi. Med njimi so ceste Dravograd - Slovenj Gradec v Otiškem Vrhu, Poljana - Mežica - Črna na Koroškem, Dravograd - Libeliče pri Tribeju, Poljana - Šentvid, Koprivna - Črna, Šoštanj - Črna pri Črni, Črnova - Vojnik pri Lembergu pri Novi Cerkvi, Ljubljana - Litija pri Dolu, Kamnik - Stahovica - Kamniška Bistrica, Kamnik - Gornji Grad ter Luče - Ljubno ob Savinji. Zaprte so tudi številne druge lokalne ceste.

Odprti so vsi nekdanji mejni prehodi z Avstrijo, tudi na Koroškem, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Živaj |  13 .08. 2023 ob  13: 04
17
Predlagam, da nad obstoječo cesto Koper - Dragonja in Izola - Sečovlje zgradijo še eno cesto, namenjeno tranzitu, spodnja naj se nameni lokalnim prevozom. Tako ne bo težav z umestitvijo ceste v prostor. :)