NA PRIMORSKI AVTOCESTI VEČ ZDRSOV IN NESREČ: Vozniki hitrosti niso prilagodili vremenskim razmeram

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 36 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 138 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali eno tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bila ena intervencija.

Včeraj ob 7.11 je na avtocesti med Kozino in Divačo z vozišča zapeljalo tovorno vozilo. Promet ni bil oviran, tudi voznik, 42-letni državljan Poljske, ni bil poškodovan. Ugotovljen vzrok je neprilagojena hitrost, vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Nekaj minut zatem so policisti obravnavali zdrs osebnega avtomobila pred odcepom Gabrk v smeri proti Kopru. 66-letni voznik iz Vipave je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo. Nihče ni bil poškodovan, vozniku pa sledi plačilni nalog.

Skoraj istočasno je na tem mestu zdrsnil še en osebni avto, vendar v drugi smeri. Tudi v tem primeru je bil zaradi neprilagojene hitrosti stanju na cesti 41-letnemu vozniku izdan plačilni nalog.

Ob 8. uri so policisti obravnavali prometno nesrečo na cesti od Kačič proti Divači. 56-letna voznica iz Ankarana je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala na nasprotni vozni pas, po katerem je pravilno pripeljal 53-letni voznik osebnega avtomobila iz Rodika. V trčenju je bila povzročiteljica lažje poškodovana, izdan ji je bil plačilni nalog.

Nekaj minut po 8. uri so bile na avtocesti med Kastelcem in Kozino še štiri manjše prometne nesreče, na razdalji 200 metrov. V vseh primerih je bil vzrok neprilagojena hitrost razmeram na cesti, v enem primeru tudi neustrezna zimska oprema. Nihče ni bil poškodovan, vsem voznikom pa so bili izdani plačilni nalogi.

Ob 13. uri je na avtocesti med Senožečami in Gabrkom trčil v odbojno ograjo 48-letni voznik osebnega avtomobila. Vzrok je bil neprilagojena hitrost, policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 16.25 je na cesti od Rodika proti Kačičam 20-letni Sežančan zaradi vožnje preblizu desnemu robu zdrsnil desno izven vozišča ter pristal na strmi nabrežini, ujet med vejevje in drevesa. Poškodovan ni bil, izdan mu je bil plačilni nalog.

Nekaj minut zatem pa je med Kastelcem in Kozino 25-letnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal desno čez odstavni pas, kjer je čelno trčil v kovinsko ograjo. Poškodovan ni bil, izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 9. uri je na mejni prehod Dragonja, z namenom izstopa iz Slovenije, kot voznik osebnega avtomobila pripotoval 55-letni državljan BiH. Policistu je izročil veljaven potni list in slovensko vozniško dovoljenje. V postopku je bilo ugotovljeno, da ima ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 17. uri so policisti v Prestranku obravnavali 43-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je pri vzvratni vožnji zapeljal v levo in se z vozilom ustavil na bankini – v blatu, kjer je obstal. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,69 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Ilirskobistriški policisti so pri odcepu za Mune obravnavali državljana Pakistana, kozinski policisti pa državljana Pakistana v Gradišču pri Materiji. Italijanski varnostni organi so Sloveniji vrnili dva državljana Bangladeša in dva državljana Turčije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija