NA PRIMORSKI AC TOVORNJAK POTRGAL 30 METROV OGRAJE: Odpadle dele odneslo tudi na nasprotno stran (FOTO)

Kronika

Nekaj pred 15. uro se je na primorski avtocesti zgodila prometna nesreča, ki je povzročila zastoj. Prehitevalni pas med predorom Kastelec in priključkom Kozina proti Ljubljani je znova odprt. 

Na primorski avtocesti je ob 14.46 med predorom Kastelec in priključkom Kozina proti Ljubljani v odbojno ograjo trčilo tovorno vozilo. Kot so nam pojasnili na Policijski upravi (PU) Koper, je zaradi tehnične napake med vožnjo tovornjaku, ki ga je vozil 57-letni državljan Bosne in Hercegovine, stanujoč v Sloveniji, počila prednja leva pnevmatika.

Voznik je zaradi tega izgubil oblast nad vozilom in zapeljal levo v kovinsko varnostno ograjo, pri tem pa potrgal približno 30 metrov ograje

Odpadle dele tovornega vozila in ograje je odneslo na nasprotno smerno vozišče avtoceste, torej proti Kopru, kjer sta jih dve vozili povozili. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, je pa nastala materialna škoda. Na kraju so bili tudi gasilci, ki so nevtralizirali in prečrpali razlite motorne tekočine, saj sta bila zaradi trčenja v ograjo predrta rezervoar in oljno korito tovornjaka.

Nihče od udeležencev ni bil pod vplivom alkohola.

Ob 16.45 so avtocesto odprli za promet po desnem voznem pasu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija