NA PRIMORSKI AC BEŽAL PRED POLICISTI, NATO PA ŠE PEŠ: V avtu tudi dva državljana Turčije, ki sta zapustila azilni dom

Kronika

Včeraj ob 19. uri so policisti na avtocesti od Raubarkomande proti Postojni zaustavljali osebni avtomobil VW Touran, srbske registracije, ki je bežal. Ustavil je na izvoznem kraku iz avtoceste v Postojni, nato pa peš pobegnil iz vozila proti mestu Postojna. Kot sopotnik je bil v vozilu 45-letni državljan Srbije, na zadnjem sedežu pa še dva državljana Turčije, ki sta zapustila Azilni dom. Ob 21. uri so v Hruševju izsledili in prijeli pobeglega voznika, 41-letnega državljana Kosova. Vsi postopki glede ugotavljanja kršitev cestno-prometnih predpisov in kaznivega dejanja še potekajo.

Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 111 klicev. Na tem območju je bilo devet prometnih nesreč z materialno škodo, policisti so zasegli dve vozili, s področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bilo pet intervencij.

Pri odcepu za Male Loče so policisti ustavili tovorno vozilo Mercedes Actros, hrvaške registracije, ki ga je peljal 57-letni državljan Hrvaške. Ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli in podali obdolžilni predlog.V Postojni pa so imeli v postopku 47-letnega voznika osebnega avtomobila, ki prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli in podali obdolžilni predlog.

Popoldan sta mlajša moška ukradla alkoholne pijače iz prodajalne v Postojni, ko so ju opazili, sta pobegnila in se odpeljala z osebnim avtomobilom. Policisti zbirajo obvestila.Ob 18. uri so policisti zaznali nevarno vožnjo na avtocesti od Kozine proti Kopru. 49-letnega voznika so ustavili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,52 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Izdali so mu plačilni nalog.

Ponoči je na Kozini nekdo vlomil v poslovni prostor in ukradel motorno olje ter povzročil večjo škodo z vlomom. Točna škoda se bo ugotavljala z inventuro.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija