NA PONOVNI RAZPIS ZA NAJEM LOGGIE SE NI PRIJAVIL NIHČE: Iskanje novega najemnika začasno preloženo, kaj bo storila občina s prostori?

Koper

Na razpis Mestne občine Koper za najem kavarne Loggia za nedoločen čas sta se pred dobrim mesecem dni prijavili dve podjetji, a se je občina v začetku julija odločila zaustaviti postopek izbire ter na novo opredelila pogoje za sodelovanje. Na ponovljenem razpisu se za najem Loggie ni prijavil nihče, so danes sporočili s koprske občine.

"Na ponovljenem razpisu ni bilo prijaviteljev," so nam pojasnili na koprski občini. Na naše vprašanje, zakaj niso izbrali nobenega od dveh ponudnikov, ki sta se prijavila na prvi razpis, so odgovorili, da se je "v delu, ki se nanaša na reference ponudnika in opis predvidene investicije v prostor, izkazala potreba po natančnejši opredelitvi pogojev za sodelovanje, zato se je Mestna občina Koper odločila, da razpis ustavi in ga ponovi."

Natančneje, interesenti bi morali "poleg ponujene cene v ponudbi opredeliti tudi vsebino programa, ki ga bodo izvajali. Bodoči najemnik bi moral v sodelovanju z drugimi lokalnimi ponudniki organizirati tudi različne prireditve in dogodke, kot so glasbeni, degustacijski, literarni in drugi tematski večeri," so pojasnili na občini.

Poleg tega bi moral ponudnik prilagati obratovalni čas času prireditev, ki se bodo izvajale v bližini in "sodelovati na prireditvah, ki jih v neposredni bližini organizirata oziroma sofinancirata Mestna občina Koper ter Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, sodelovati z združenjem trgovcev Zavod Koper Otok in se vključevati v druge skupne promocijske aktivnosti in projekte, ki so pomembni za razvoj in nadgradnjo ponudbe v mestnem jedru," so dodali. Obenem bi moral izbrani najemnik o izvedbi teh aktivnosti poročati občini dvakrat letno.

Na naše vprašanje, kaj sledi sedaj oziroma ali bodo ponovili razpis in spremenili razpisne pogoje, so odgovorili: "Zaradi trenutnih razmer, povezanih z epidemijo Covid-19 in negotovostjo, ki spremlja gostinsko dejavnost, bo Mestna občina Koper objavo novega javnega razpisa začasno preložila. Ker si želimo, da bi prostor zaživel čim prej, bomo preverili možnosti, da bi v vmesnem času prostore namenili za izvajanje dejavnosti Turističnega informacijskega centra in različnih družbenih dejavnosti," so sporočili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Marko |  03 .08. 2020 ob  21: 15
-1
Tip je bumbar na kvadrat, edino kar zna je delat iz kruha drek.
Lili |  03 .08. 2020 ob  10: 04
-1
Kaj je zdaj Brzanček? Ti ne gre prav dobro od rok vodenje občine? Eno je nakladat v predvolilni kampanji. drugo je realno seli. Zal občina pod tvojim vodenjem drsi s svetlobno hitrostjo nazaj... Sramota da je mestna kavarna zaprta! Nesposobnez!
Istriano |  31 .07. 2020 ob  08: 22
Najboljše, da jo prodajo Grafistu, he he.
kokodek |  30 .07. 2020 ob  14: 09
-1
naj zavod za kulturo, mladino in turizem prevzame lokal in z njim upravlja, tako bo vse v enem!!!!!