NA PARKETU PORAZ IN ZMAGA: Na Kodeljevem se je močno iskrilo, rdeči karton tudi izolskemu trenerju

Koper

Rokometaši Kopra so na včerajšnji tekmi 16. kroga lige NLB premagali ormoški Jeruzalem s 35:28 (18:14). Rokometaši LL Grosista Slovana pa so premagali Butan Plin Izolo z 28:19 (12:9).

Koprčani so dosegli sedmo zmago v državnem prvenstvu in se po nepolnem krogu za točko približali tekmecem iz Ormoža, Ribnice in Slovenj Gradca, ki so z enakim točkovnim izkupičkom med četrtim in sedmim mestom.

Koprčani so le v uvodu tekme trikrat pogledali v hrbet Ormožanov, v drugih obdobjih pa so bili vseskozi v prednosti. V prvem polčasu je njihova prednost znašala med dvema in štirimi goli, sredi drugega polčasa pa je narasla na 25:19. V končnici so prikazali toplo-hladno predstavo, a dovolj kakovostno za zmago.

????????????????????! ???????? #KoperOrmož (35-28) Leto 2021 smo v Areni Bonifika otvorili s suvereno zmago ???? Zavarovalnica Sava #ZmagujemoSkupaj #ZaKoper ???? FPA/Tomaž Primožič

Posted by RD Koper on Saturday, February 13, 2021

V primorski ekipi sta bila najbolj učinkovita Staš Slatinek-Jovičić in Tine Poklar, v prleški pa Bojan Čudič in David Bogadi. Vsi so dosegli po šest golov.

Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Ljubljani, ormoška pa v Ribnici.

Izolani s porazom

Obračun ekip iz spodnjega dela lestvice je pripadel ljubljanski, ki se je prebila na deveto, medtem ko primorska ostaja na predzadnjem mestu.

Moščani so resda zanesljivo premagali tekmece z Obale, od prve do zadnje minute pa se je na Kodeljevem močno iskrilo. O tem zgovorno priča število izključitev, po deset na obeh straneh, ob tem sta sodnika Uroš Nahtigal in Brstin Kavalar rdeči karton pokazala tudi trenerju Izole Frediju Radojkoviču.

[KONEC] Žal se v drugem polčasu ni izteklo po naših načrtih, ter so igralci morali priznati premoč domačinov. Končni rezultat 28 : 19. Forza Izola????⚪️! Liga NLB Butan plin Luka Koper Argeta

Posted by RD Butan plin Izola on Saturday, February 13, 2021

V prvem in v začetku drugega polčasu je bila tekma izenačena, prelomni trenutki dvoboja pa so minili v znamenju izbrancev domačega trenerja Aleša Repine.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Aleksa Tufegdžić, v gostujoči Jan Gorela, oba sta dosegla po sedem golov.

Ljubljanska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, izolska bo gostila Slovenj Gradec 2011.


* Dvorana Bonifika, brez gledalcev, sodnika: Žitnik in Majer.
* Koper: Jelovčan, Štavar, Slatinek-Jovičič 6, Dolenc, Žagar 5, Pavlović 3, Poklar 6 (1), Konjević, Moljk 2, Smolnik, Muminović 2, Sanabor, Marič, Makuc 3, Kete 4, Breznikar 4.
* Jeruzalem Ormož: Balent, Skledar, Zemljič, Šoštarič 4, Čudič 6, Žuran 1, G. Hebar, M. Hebar 3, Šulek 2, Kocbek 5, Bogadi 6, Kosi, Mesarič 1, Krasnič, Škrinjar.
* Sedemmetrovke: Koper 2 (1), Jeruzalem Ormož 4 (4).
* Izključitve: Koper 6, Jeruzalem Ormož 8 minut.
* Rdeči karton: /.

* Dvorana Kodeljevo, brez gledalcev, sodnika: Nahtigal in Kavalar.
* LL Grosist Slovan: Gošić, Selaković, Serdinšek-Ekart, Tufegdžić 7 (4), Topolovec 6, Svečko 3, Lipovac, Perić 2, Žurga 1, Lešek 1, Pirnat, Martinović 3, Dragar 1, Kotar, Sanković 4, Turnšek.
* Butan plin Izola: Alessio, Kocjančič, Postogna, Jurič 1, Smej, Gorela 7, Poberaj, König 1, Miklavec 7 (4), Nikolić 2, Demšar, Orbanič, Mijatović, Peharc, Bekrić 1.
* Sedemmetrovke: LL Grosist Slovan 7 (4), Butan Plin Izola 5 (4).
* Izključitve: LL Grosist Slovan 20, Butan Plin Izola 20 minut.
* Rdeči karton: Demšar (45.).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija