NA OTOKU ISCHIA ŠE NAPREJ IŠČEJO POGREŠANE: Danes odkrili trupla dveh žensk in ene deklice

Kronika

Italijanski reševalci na otoku Ischia blizu Neaplja so po sobotnih plazovih danes odkrili trupla dveh žensk in ene deklice, stare med pet in šest let, iskanje devetih pogrešanih oseb pa še poteka. Italijanska vlada je medtem sprostila približno dva milijona evrov za obnovo prizadetih območij, za kar bo zadolžila posebnega komisarja.

Močan veter in dež sta medtem tudi danes ovirala delo reševalcev, gasilcev, policije in enot civilne zaščite. Reševalci so kljub temu iz domov uspešno evakuirali 167 ljudi, ki so jih nastanili v hotele, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Italijanski notranji minister Matteo Piantedosi je v soboto dejal, da je potrebno evakuirati približno 200 ljudi.

Italijanski mediji so sprva poročali, da je bilo pogrešanih 13 oseb. Med njimi je bila tudi ženska z novorojenčkom, a so jo vmes našli živo in zdravo, reševalci pa so našli tudi eno truplo. Mediji so nato poročali, da je bilo pogrešanih še enajst ljudi.

Kasneje so reševalci odkrili še dve trupli, s čimer se je število smrtnih žrtev povzpelo na tri, število pogrešanih pa je padlo na devet. V neapeljski prefekturi so medtem danes popravili prejšnjo oceno poškodovanih iz 13 na štiri.

Huda nevihta, ki se je v soboto razbesnela nad otokom Ischia, je najhuje prizadela občino Casamicciola Terme na severni obali otoka. Val blata se je v zgodnjih jutranjih urah vsul s pobočja in zasul več hiš in vozil, nekaj avtomobilov je odneslo v morje.

Regija sicer velja za dovzetno za zemeljske plazove, danes pa so se po navedbah dpa že pojavili očitki, da so italijanske oblasti storile premalo za zaščito pred takšnimi naravnimi nesrečami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija