NA OŠ VOJKE ŠMUC V TRETJE LE IZBRALI NOVEGA RAVNATELJA: To je postal Anton Baloh

Izola

Osnovna šola (OŠ) Vojke Šmuc Izola je po dveh neuspešnih razpisih v tretje vendarle dobila novega ravnatelja. To je postal Anton Baloh, nekdanji dolgoletni ravnatelj OŠ Koper in nedavni direktor direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo.

Po dveh neuspelih razpisih je izolska OŠ Vojke Šmuc vendarle uspela dobiti novega vodjo. "Z večino glasov v svetu zavoda je bil izbran Anton Baloh," je naše informacije potrdila aktualna ravnateljica Irena Sivka Horvat. Kot nam je pojasnila, svet zavoda izbira ravnatelja z večino glasov med 11 člani.

Svet zavoda sicer predhodno pridobi mnenja treh organov: lokalne skupnosti, sveta staršev in kolektiva. "Mnenja sicer niso obvezujoča, a je dejstvo, da je izbrani kandidat prejel pozitivna mnenja, torej podporo vseh treh organov," je nadalje pojasnila Sivka Horvat. Baloh je po njenih besedah prepričal z izjemnim programom, referencami, voljo do dela ter vizijo.

Anton Baloh

"Žal na prvih dveh razpisih ni bilo kandidata, ki bi prepričal, zato pač nihče ni bil izbran in smo razpise ponavljali," je dodala aktualna ravnateljica. Po naših neuradnih informacijah se je Baloh sicer prijavil tudi na drugi razpis, a je nato od kandidature odstopil, ker naj ne bi prejel tolikšne podpore, kot jo je pričakoval. Vseeno se je odločil za vnovično kandidaturo in na tretjem razpisu "premagal" ostalih pet kandidatov.

Novi ravnatelj bo z delom pričel z novim šolskim letom, 1. septembra 2021. Tako zgodaj je bil izbran, ker je trenutna ravnateljica želela, "da se primopredaja izpelje korektno in pravočasno".

Irena Sivka Horvat

Irena Sivka Horvat se za vnovično vodenje šole ni potegovala, kot pravi, "iz preprostega razloga": "Delo ravnatelja zahteva celega človeka, ravnatelj na veliki, stari in dotrajani šoli pa ima veliko dela z investicijami in manj dela pedagoške narave. Sicer sem rada ravnateljica, rada delam z ljudmi, učenci, kolektivom, starši, rada iščem priložnosti za strokovni razvoj, projekte ... Pogrešala bom sodelovanje z mediji, a verjamem, da bo g. Baloh tudi to nalogo odlično opravljal, zato mu z veseljem predajam ključe." Na šoli bo sicer ostala kot strokovna sodelavka.

Anton Baloh OŠ Vojke Šmuc sicer dobro pozna. Pred leti je bil na njej zaposlen kot učitelj razrednega pouka, nato je kot ravnatelj vodil OŠ Antona Ukmarja in OŠ Koper, nazadnje pa se ga spomnimo kot vodilnega možna direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo ministrstva za šolstvo. Po tem, ko ga je vlada z zadnje funkcije razrešila, se je zaposlil v Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  18 .06. 2021 ob  07: 30
18
Vlada razrešuje vse, ki niso "njihovi". Ne glede na posameznikovo strokovnost, dolgoletno uspešnost in učinkovito vsestransko angažiranost. Vse to ni pomembno. Pomembno je, da si "naš", pa četudi en neuspešni pajac. Baloh je svojo izvrstno učinkovitost dokazoval skozi veliko let. OŠ Vojke Šmuc je vsekakor dobila dobrega ravnatelja. Znal bo urediti mnoge aktualne probleme in poskrbeti, da se razrešijo. Zanima me, ali se bodo preverjali rezultati dela tistega osebka, ki je Baloha izpodrinil na ministrstvu. Ah, saj je edino pomemben rezultat ta, da osebek diha z Janšo! Drugih kompetenc ne rabi. Do kdaj bo Slovenija še žrtev Bolnika?