NA OKTOBERFESTU BODO PREPOVEDALI HIT ITALIJANSKEGA DIDŽEJA: To pa je razlog (VIDEO)

Svet

Na prihajajočem Oktoberfestu v Nemčiji bodo prepovedali legendarni tehno hit "L'amour toujours" svetovno znanega didžeja Gigija D'Agostino. Na melodijo pesmi "L'Amour toujours" bi namreč lahko nekateri Nemci zapeli "Nemčija za Nemce, tujci ven", kot se je pred kratkim zgodilo na neki zabavi mladih. 

V zadnjih dneh se je v Nemčiji razvnela polemika o videu, ki prikazuje mlade, ki prepevajo "Nemčija Nemcem, tujci ven" (v originalu "Deutschland fur Deutscher, Ausländer Raus") na melodijo uspešnice "L'amour toujours" italijanskega DJ-ja Gigija D'Agostina iz leta 1999.

Kot je sporočil direktor münchenskega festivala piva Clemens Baumgärtner, bo pesem prepovedana na Oktoberfestu.

Odločitev je prišla po epizodi, ki se je zgodila pred kratkim na otoku Sylt v Nemčiji: v videoposnetku, ki je postal viralen, mladina na plaži trendovskega kluba prepeva "Nemčija Nemcem, tujci ven" na melodijo D 'Agostinovega hita. Da bi to preprečili, pesmi ne bodo predvajali na Oktoberfestu.

"Želimo ga prepovedati in ga bom prepovedal," je izjavil direktor festivala piva in izjavil, da "na Oktoberfestu ni prostora za vso to desničarsko neumnost", poroča Deutsche Presse-Agentur (Dpa). Pesem, ki nima nič opraviti s politiko, je dobila "jasno skrajnodesničarsko konotacijo", je dejal pokrovitelj festivala, ki vsako leto privabi na milijone obiskovalcev. "Oktoberfest je apolitičen," je dodal. 

Medtem se je "L'amour toujours" v Nemčiji znova povzpel na prva mesta glasbenih lestvic, po svetu pa poročajo, da jo Nemci prepevajo na različnih turističnih lokacijah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija